Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 19

Mačiulis: kalčiausias – Navikauskas

Kauno „Žalgirio“ emocinis lyderis Jonas Mačiulis nusprendė netylėti. Nuo nesibaigiančių klubo vadovų pažadų ir melų pavargęs krepšininkas atvirai išdėstė esamą situaciją Kauno komandoje.
J.Mačiulis komandos draugus nuteikė optimistiškai
J.Mačiulis teigė, kad kalčiausi buvę klubo vadovai, o ne dabartiniai. / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Jonas Mačiulis

Krepšininkas dėl susidariusios situacijos atvirai kaltina buvusį klubo vadovą Gediminą Navikauską ir pasigenda prezidento Arvydo Sabonio dėmesio. J.Mačiulis remia dabartinį „Žalgirio“ vadovą Paulių Motiejūną, tačiau šis, anot krepšininko, tapo „patrankų mėsa“.

Ketvirtadienio popietę kalbėdamas J.Mačiulis baisėjosi esama situacija legendiniame Kauno klube.

Jonai, jau aišku, kad šįvakar nežaisite rungtynių su Kėdainių „Nevėžiu“. Jos nukeltos į sekmadienį. Ar yra galimybių išvysti žaidėjus aikštėje tada?

Kol nebus pinigų, mes neisime į aikštelę. Nes niekas nesikeičia. Po vakar vykusio posėdžio supratome, kad nėra galimybių atgauti pinigus. Jau ieškome naujų komandų, nes šiuo metu viltys, kad kažkas gali pasitaisyti, yra žlugusios. Anksčiau dar tikėjomės, laukėme, o dabar matome, kad nieko nebus. Dar kažkur skaičiau Mindaugo Plūko pasisakymą, kad „eikite žaisti, nes blogiau bus“. O kas bus blogiau? Neatgausime nesumokėtų pinigų? Jie nedavė jokių garantijų, kad mes eidami žaisti atgausime pinigus. Žaisdami mes tik didinsime skolas. Tai, ką jie šneka, yra totali nesąmonė. Gal atsiras kokių rėmėjų, gal per kelias dienas įmes kažkiek pinigų. Dabar kažkokius lakštus pardavinėja, gal iš jų kažką surinks. Perves atlyginimų porą ir eisime žaisti. Tada viskas stosis į savo vietas.

Žaidėjai yra vieningi ir nusiteikę nežaisti, kol negaus pinigų?

Taip. Mes neisime žaisti. Treniruojamės, tačiau neisime žaisti. Palaikome formą, jeigu netyčia reikės išvažiuoti, kad ta forma nebūtų kritusi, visa komanda kartu treniruojamės, o paskui bus matyti.

Šiuo metu viltys, kad kažkas gali pasitaisyti, yra žlugusios.

Minėjote, kad jau ieškote naujos komandos. Ar realu ją rasti dabar?

Labai realu nėra, bet net jei ir nerasime komandų, tai nereiškia, kad eisime už dyką ir žaisime „Žalgiryje“. Jau pakankamai atidavėme jėgų ir pakankamai tikėjome visomis nesąmonėmis iš buvusių vadovų. Ne dabartinių vadovų – Pauliaus Motiejūno, bet buvusių. Pakankamai tikėjome tomis nesąmonėmis ir tomis pasakomis, kurias jie mums sekė. Atidavėme visas jėgas per LKF finalus ir taip toliau. O dabar žmonės mato, kokį mes, atsiprašant, š... malame varžybose ir kaip mes vos keliais taškais laimime prieš silpnesnes komandas. Nėra noro žaisti, o po to visi nepatenkinti, kad nežaidžiame. Bet vadovai nieko nedaro. Iš jų pusės neteisinga iš mūsų ko nors reikalauti, kai jie patys nieko nedaro. Klubo prezidentas (Arvydas Sabonis) nesugeba atvažiuoti ir ko nors pasakyti vyrams. Grįžta į Lietuvą, nepasirodo ir išvažiuoja į Ispaniją nieko nepasakęs. Tai totali nesąmonė.

Ar tai reiškia, kad senieji vadovai dar turi įtakos komandoje?

Ne. Bet vakar mes buvome susėdę ne su dabartiniais vadovais, o su buvusiais tarybos nariais, kurie pritarė tam rugsėjo mėnesio biudžetui. Surinko kosminę komandą, bet kam to reikėjo ir iš kur jie galvojo tuos pinigus gauti? Buvome su tais žmonėmis susitikę, jie mums toliau sekė pasakas ir nieko doro nesužinojome. Jokių apčiuopiamų pažadų su garantijomis mums nepateikė. Taigi kodėl mums dabar žaisti tuos likusius 3 mėnesius? Pažaisime į skolą ir sakys „vyrai, viso gero!“. Jeigu jie sugalvos kažkokių garantų, jeigu gausime dalį pinigų, tada eisime ir žaisime. Turime galiojančias sutartis ir jeigu jie per tam tikrą laiką randa pinigų, vykdo savo įsipareigojimus, mes niekur negalėsime išvažiuoti. Mes laukiame, kokie bus jų tolimesni veiksmai. Bet tų veiksmų nelabai yra.

Dėl esamos situacijos kalčiausi buvę vadovai?

Nežinau, ką planavo tarybos nariai ir ar išvis planavo. Bet sutartis su žaidėjais pasirašė Gediminas Navikauskas. Ir kaip jis galėjo garantuoti tą biudžetą, aš nesuprantu. Niekas nesupranta. Mūsų nuomone, jis yra kalčiausias. O ne Motiejūnas, žmogus, kuris atėjęs bando suktis iš padėties, bet dabar tapo patrankų mėsa.

Jūsų manymu, ar šiuo metu „Žalgirio“ bankroto grėsmė yra kaip niekada reali?

Nežinau. Man tai būtų labai nesuprantama. Nežinau, ką žmonės pamanytų, jeigu toks klubas kaip „Žalgiris“ bankrutuotų. Gal ta grėsmė yra reali, bet man tai nesuprantama. Bet ji tikrai reali. Nes įsiskolinimai yra tikrai nemaži. Bet kad toks klubas kaip „Žalgiris“ bankrutuotų.... Jėzau Jėzau... Žmonės pridarė tokių dalykų ir jeigu dar klubas bankrutuotų ir nesijaustų kalti. Nežinau, baisu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius