Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 25

Mantas Šernius: „LKF finalo ketverto pusfinalyje „Žalgiris“ lengvai nugalės Prienus, „Lietuvos rytas“ vargs su „Neptūnu“

Šį savaitgalį Panevėžyje įvyks Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) finalo ketverto varžybos, kuriose susitiks Vilniaus „Lietuvos rytas“, Kauno „Žalgiris“, Prienų „TonyBet“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Nedaug trūko, kad ketverte žaistų ne „TonyBet“ ekipa, o Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas, pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse nugalėjęs prieniškius 78:70, tačiau atsakomosiose nusileidę 15 taškų skirtumu.
Mantas Šernius
Mantas Šernius / A.Didžgalio nuotr.
Pasvaliečių treneris Mantas Šernius ir dabar negali atsakyti, kodėl jo komandos savaitgalį nebus Panevėžyje.

„Geras klausimas. Labai daug rungtynių susidėjo į tą tarpą prieš lemiamas kovas dėl patekimo į LKF finalo ketvertą. Ypač šiais metais. Per pastaruosius du mėnesius sužaidėm daugiau nei 20 rungtynių.

Komanda praranda rungtynių svarbumo pojūtį, nes tiesiog persisotina jomis. Varžovų neįvertinimas ar nenusiteikimas varžyboms mums labai brangiai kainavo. Turėsim ketverto varžybas stebėti per televizorių. Tai bus savotiškai skaudu, nes nusipelnėme ten  būti“, – pokalbį „Žinių radijo“ laidoje „LKL dienoraštis“ pradėjo M. Šernius.

– Norite pasakyti, kad komanda, žinodama, jog yra per žingsnį nuo finalo ketverto, svarbiausioms rungtynėms nesugebėjo nusiteikti?

– Tiesiog ta rungtynių gausa... Važiuoji žaisti ir tik rungtynių metu pradedi suprasti, kiek jos yra svarbios. Norint gerai pasiruošti susitikimui, reikia mažiausiai trijų gerų vakarinių treniruočių. O kai žaidi trečiadienį, kitos rungtynės šeštadienį, turi vieną ar dvi treniruotes – taip tiesiog išsimuši iš ritmo.

Žaidėjai pradeda sirgti, pasipila traumos. Išsibalansuoja visa komanda. Tas maratonas mums buvo tikrai ne į gera ir tikrai nerodėm savo krepšinio svarbiausiose rungtynėse.

– Vėliau rungtynėse su „Žalgiriu“ demonstravote, jei ne geriausią, tai bent jau labai gerą sportinę formą. Jūsų nuomone, ar Prienai pusfinalyje turi šansų taip pat gerai sužaisti ir su „Žalgiriu“?

– Mūsų ekipą papildė vienas įžaidėjas – Darrelas Mitchellas. Jis tikrai yra aukšto lygio krepšininkas ir labai gerai įsijungė į žaidimą rungtynėse su „Žalgiriu“. Jo veiksmai puolime privertė „Žalgirį“ truputį sunerimti ir antroje rungtynių pusėje mes tikrai atrodėme daug geriau už Eurolygos komandą. Jeigu nebūtume „paleidę“ rungtynių pradžios, dar nežinia, kaip jos būtų pasibaigusios.

– O grįžtant prie Prienų ekipos...  

– Manau, „Žalgiris“ atvažiuos rungtyniauti tinkamai nusiteikęs ir demonstruos nuo pat pradžių agresyvų žaidimą. Prognozuoju, kad šiose rungtynėse nebus labai didelės intrigos. Nors tai tik 40 minučių, tad visko gali būti.

– O jeigu žvilgtelėtume į kitą pusfinalį – „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“. Ko iš jo tikitės? 

– Bus labai įdomi kova. Šiemet „Rytas“ ir „Neptūnas“ tarpusavyje žaidė vos du kartus. Abejos rungtynės vyko atkakliai. Ir dėl to, kad ekipos, man atrodo, viena kitos dar nepažįsta, rungtynės bus daug įdomesnės, nei „Žalgirio“ ir Prienų.

– Ar teisingai suprantu, kad „Žalgirį“ vertinate aukščiau, negu „Lietuvos rytą“, o „Neptūną“ aukščiau, negu Prienus?

– Po atkaklių rungtynių su Prienais, „Žalgiris“ išėjo iš aikštelės nelabai skaniai papietavęs. Kauniečiai jaučia alkį ir norės įrodyti, kad tos rungtynės buvo atsitiktinumas. Be abejo, finalo ketverto varžybose yra ir prizų fondas, todėl motyvacija didesnė.

– Ką laikytumėte finalo ketverto favoritu, įvertinant visų keturių komandų dabartinę sportinę formą?

– Manau, kad finale žais „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“. Vienų rungtynių rezultato neįmanoma nuspėti.

– Turbūt sunku tikėtis to, kas buvo prieš keletą mėnesių Vilniuje , kai sostinės žaidėjai sutriuškino kauniečius?

– Žinoma sunku, dėl to ir nenorėčiau prognozuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius