Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 10

Mantas Šernius: mums žaisti moterų Eurolygoje kartais tas pats, kas LKL komandai kovoti su NBA klubu

Po pirmosios šio sezono pergalės Eurolygoje Kauno „Viči-Aistės“ ekipos vyr. treneris Mantas Šernius dėkojo ištikimiausiems komandos sirgaliams ir būtent jiems skyrė pergalę.
Mantas Šernius ir „Viči-Aistės“ per minutės pertraukėlę
Mantas Šernius ir „Viči-Aistės“ per minutės pertraukėlę / Augusto Didžgalvio nuotr.
Temos: 2 NBA Krepšinis

Kaip žinia, Lietuvos čempionės savo aikštėje trečiadienį įveikė Dėro „Uni Seat“ (Vengrija) krepšininkes rezultatu 71:51 (20:8, 18:11, 22:13, 11:19) ir iškovojo pirmąją pergalę turnyre.

„Pirmiausia noriu padėkoti ištikimiausiems komandos fanams, kurie atėjo į rungtynes. Iš tikrųjų didžiausias spaudimas buvo iš žiūrovų, ne iš varžovų, ir tai jautėme. Galbūt šiandien halėje sirgalių buvo mažiau, bet mačiau pačius ištikimiausius, kurie tiki mumis, tiki pergalėmis ir komanda. Didelis ačiū. Pergalę skiriu jiems.

Antras dalykas, kodėl šiandien laimėjome – mes ėjome laimėti ir daugiau nieko nežinojome. Žinojome, kad „išnešime“ istorinį „Žalgirio“ parketą, bet laimėsime. Tas dalykas tikrai mus užvedė. Kaip matėme, rungtynių pradžia buvo nervinga, bet toliau teisingi sprendimai nulėmė rungtynių baigtį.

Slėgė kalbos po pralaimėjimų, bet žaidėjos pažįsta Eurolygą, žinome prieš ką žaidėme, todėl nejautėme spaudimo. Tose pralaimėtose rungtynėse žinojome, ko mes ėjome žaisti, ko norėjome. Galbūt tada mes daugiau atkovojome kamuolių, daugiau atsitvėrėme – turėjome tam tikrus tikslus, kur kai kuriose rungtynių vietose ir laimėjome.

Aišku, sunku laimėti prieš tas komandas, kuriose surinktos Eurolygos ir WNBA elitinės krepšininkės. Lygiai tas pats – surinkite geriausius šiuo metu LKL žaidėjus ir žaiskite prieš geriausią NBA komandą. Pažiūrėsime, ar nebus tas pats rezultatas. Todėl didžiausias spaudimas mums buvo iš žiūrovų. Šiandien pamačiau, kad visgi yra ištikimų, kuriems ir skiriame šią pergalę.

Sunku laimėti prieš tas komandas, kuriose surinktos Eurolygos ir WNBA elitinės krepšininkės. Lygiai tas pats – surinkite geriausius šiuo metu LKL žaidėjus ir žaiskite prieš geriausią NBA komandą.

Puikiai pažįstu Renee (neseniai iš klubo atleistą Renee Montgomery – past.) ir žinau, kokia ji yra gera žaidėja, tačiau kartais ji gali ištempti komandą, kartais – paskandinti. Nežinau, kas įvyko, ir ne man komentuoti, kodėl varžovų klubas taip greit jos atsisakė, bet po to komanda tapo agresyvesnė, tapo mobilesnė, pradėjo žaisti greitą krepšinį – pakeitė savo veidą. Turėjome greitai prisitaikyti po paskutiniųjų rungtynių ir padaryti sprendimus, kad laimėtume prieš tokią komandą.

Visą laiką išsirenkame pagrindines varžovių lyderes ir taikome prieš jas tam tikras gynybas. Šiandien tai tikrai gerai suveikė stabdant Quanitrą Hollingsworth (rezultatyviausia „Uni Seat“ krepšininkė – past.). Panelės – šaunuolės.

Po paskutiniųjų pralaimėtų rungtynių prašiau panelių, kad atakos truktų ilgiau, nes labai daug jų baigdavosi dar pirmoje dalyje. Mums reikia priversti varžoves gintis ilgiau, nes mes tikrai esame tam pasirengę. Mums reikia kantrybės. Norėjau, kad panelės būtų kantrios. Šiandien tai galbūt jau matėsi: buvo daugiau perdavimų, daugiau prasiveržimų, daugiau metimų. Tai suveikė ir turime gerą rezultatą.

Aš visada esu maksimalistas ir į kiekvienas rungtynes einu laimėt. Tą patį, manau, daro ir komanda. Todėl tikslai pateikti į atkrintamąsias varžybas nesikeičia. Reikia tik mūsų fanų paramos ir kantrybės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius