Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 25

Marijampolės merginų krepšinio centro laukia permainos

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) imasi permainų jaunųjų krepšininkių ugdymo srityje. Po nesėkmingai mūsų šalies šešiolikmetėms susiklosčiusio Europos čempionato Marijampolėje esantis Lietuvos aukštojo meistriškumo merginų krepšinio centras bus sujungtas su analogišku centru Kaune.
Krepšinio klubus irgi palietė finansinė krizė
Lietuvos jaunųjų krepšininkių ugdymo srityje – permainos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Stasio Žaliabarščio auklėtinės Graikijoje vykusiame Europos jaunučių čempionate per devynerias rungtynes iškovojo vos vieną pergalę ir iškrito į B divizioną.

„Esame labai nusivylę, nes pastaruosius dvejus metus Marijampolės merginų krepšinio centrui skyrėme itin daug dėmesio. Surinkome perspektyviausias merginas ir sukūrėme joms idealias treniruočių ir gyvenimo sąlygas. Skirdami šios rinktinės trenerį turėjome tvirtą argumentaciją. S. Žaliabarštis turėjo didelę patirtį, jo vadovaujamos komandos dalyvavo Europos taurių turnyruose, yra išugdęs daug garsių krepšininkių. Vis dėlto darbo su jaunutėmis specifika yra savita“, - teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Planuojama, kad perspektyviausios Marijampolėje gyvavusios grupės merginos bus perkeltos į sėkmingai Kaune veikiantį merginų krepšinio centrą.

Prieš dvejus metus Lietuvos šešiolikmetės Europos čempionate užėmė 12-ąją vietą ir net negalėjo svajoti apie aukščiausias vietas. Pernai jos buvo suburtos į merginų krepšinio centrą Kaune ir šiemet aštuoniolikmečių čempionate jau užėmė 6-ąją vietą. Aurimo Jasilionio auklėtinės tik po atkaklios ir permainingos kovos ketvirtfinalyje (76:82) turėjo pripažinti slovakių pranašumą.

Tačiau merginų krepšinio centras Marijampolėje turėtų išlikti. „Norime, kad moterų krepšinis Marijampolėje toliau gyvuotų. Kalbėsimės su miesto savivaldybe ir prašysime, kad išliktų panaši struktūra. Prie jos išlaikymo prisidėsime ir mes, tačiau federacijos indėlis bus mažesnis“, - pažymėjo M. Balčiūnas.

Merginų krepšinio centrų geografija turėtų plėstis. Vilniuje perspektyviausias jaunąsias šalies krepšininkes planuojama prijungti prie Lietuvos moterų rinktinės vyriausiojo trenerio Algirdo Paulausko žmonos, buvusios krepšininkės Diliaros Velišajevos treniruojamos grupės. Po metų merginų krepšinio centrą ketinama įkurti ir Panevėžyje. Ten gyvensiančios ir sportuosiančios merginos bus atrinktos per keturias specialias stovyklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius