Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 15

Marijonas Petravičius pasirinko trenerio kelią – dirbs Lietuvos moterų krepšinio rinktinės štabe

Antradienį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovams pristačius vyrų ir moterų rinktinių pasirengimo planus paaiškėjo, kad į moterų krepšinio rinktinės trenerių štabą įtrauktas ir buvęs krepšininkas Marijonas Petravičius.
Marijonas Petravičius
Marijonas Petravičius / Tomo Tumalovičiaus/„Krepšinio širdis“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Moterų krepšinio rinktinė rengtis Europos krepšinio čempionato atrankos kovoms pradės gegužės 5-ąją dieną, kai susirinks į treniruočių stovyklą Druskininkuose.

Marijoną gerai pažįstu kaip žaidėją, šiuo metu jis JAV treniruoja mokyklų komandas, specializuojasi dirbdamas su aukštaūgėmis. Žinau, kad jis jau turi patirties, ir pats esu ne kartą mokęsis iš jo įvairių gudrybių.

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“, Milano „Armani Jeans“, Mariupolio „Azovmaš“ bei Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas M.Petravičius moterų rinktinėje turės konkrečią užduotį – dirbti su aukštaūgėmis krepšininkėmis.

Kaip sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, 34-erių buvęs krepšininkas turi trenerio licenciją ir labai rimtai žiūri į šią veiklą.

Moterų rinktinės treneris Mantas Šernius portalui 15min.lt sakė, kad M.Petravičiaus pavardė rinktinės trenerių štabe atsirado jo noru ir iniciatyva.

„Marijoną gerai pažįstu kaip žaidėją, šiuo metu jis JAV treniruoja mokyklų komandas, specializuojasi dirbdamas su aukštaūgėmis. Žinau, kad jis jau turi patirties, ir pats esu ne kartą mokęsis iš jo įvairių gudrybių. Manau, kad jis daug padės, nes trūksta moterų krepšiniui individualaus darbo. Jis dirbs su aukštaūgėmis žaidėjomis individualiai pirmoje treniruočių stovykloje ir šiek tiek antroje“, – pasakojo M.Šernius.

Moterų rinktinė pirmoje treniruočių stovykloje Druskininkuose sportuos gegužės 5-25 dienomis, o nuo gegužės 26-osios iki birželio 23 dienos sportuos Kėdainiuose.

Augusto Didžgalvio nuotr./Mantas Šernius
Augusto Didžgalvio nuotr./Mantas Šernius

Moterys sužais septynerias kontrolines rungtynes, ir visos vyks Lietuvoje. Varžovėmis po du kartus bus Ukrainos, Švedijos ir Kinijos krepšininkės, kartą – Latvijos ekipa.

Atrankoje į Europos moterų krepšinio čempionatą, kuris 2015 metais vyks Rumunijoje ir Vengrijoje, lietuvių varžovėmis bus Makedonijos, Belgijos ir Didžiosios Britanijos rinktinės.

„Mūsų tikslas yra patekti į Europos čempionatą, manau, kad mūsų galimybės yra realios. Priklausys tik nuo mūsų pačių – kaip pasirengsime, kaip nusiteiksime, žinoma, prireiks ir sėkmės. Dar priklausys ir nuo varžovių sudėties, nes pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos ekipa turi dvi WNBA žaidėjas, tačiau neaišku, ar jos bus“, – apie galimybes prasimušti tarp stipriausių Senojo žemyno komandų sakė M.Šernius.

Rinktinės treneris kandidačių sąrašą žadėjo pateikti likus dviem savaitėms iki pirmosios treniruočių stovyklos.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kontrolinės rungtynės:

Lietuva – Ukraina (Gegužės 14 d. Panevėžio „Cido“ arena)

Lietuva – Ukraina (Gegužės 17 d. Druskininkai)

Lietuva – Švedija (Gegužės 22 d. Druskininkai)

Lietuva – Švedija (Gegužės 24 d. Druskininkai)

Lietuva – Kinija (Gegužės 28 d. Kėdainiai)

Lietuva – Kinija (Gegužės 31 d. Panevėžio „Cido“ arena)

Lietuva – Latvija (Birželio 4 d. Kėdainiai)

Atrankos rungtynių į 2015 metų Europos čempionatą tvarkaraštis:

Lietuva – Makedonija (Birželio 8 d. Kėdainiai)

Belgija – Lietuva (Birželio 11 d. Belgija)

Lietuva – Didžioji Britanija (Birželio 15 d. Kėdainiai)

Makedonija – Lietuva (Birželio 18 d. Makedonija)

Lietuva – Belgija (Birželio 22 d. Kėdainiai)

Didžioji Britanija – Lietuva (Birželio 25 d. Didžioji Britanija)

Vietą pirmenybėse jau yra užsitikrinusios Vengrijos, Rumunijos, Turkijos, Graikijos, Serbijos, Ispanijos, Čekijos, Prancūzijos ir Baltarusijos rinktinės.

Dar 22 rinktinės, kurios yra suskirstytos į keturias grupes, vasarą žais atrankos varžybose. Grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antras vietas užėmusios komandos pateks į Europos čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius