-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 25

Marko Popovičius: „Dar niekada taip nelaukiau Kalėdų kaip šiemet“

Iškentėję įtemptą rungtynių ir treniruočių grafiką Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiuo metu mėgaujasi trumpomis kalėdinėmis atostogomis, kad kupini naujų jėgų vėl galėtų grįžti į aikštelę. Kokie sportininkų planai šventiniu laikotarpiu, nutarėme pasiteirauti jų pačių.
Marko Popovičius
Marko Popovičius / K.Jūrono, Fotocentro nuotr.

Paklausti, ar laukia šv. Kalėdų, žalgiriečiai kaip susitarę kartojo, jog labai laukia švenčių ir joms pradėjo ruoštis iš anksti. „Tikrai imu jausti šv. Kalėdų dvasią, – likus savaitei iki šventės sakė dvi atžalas auginantis Paulius Jankūnas. – Pastebiu, kaip gražiai puošiasi miestas, be to, su žmona patys dekoruojame namus, tai itin džiugina vaikus“.

Komandos draugui antrino ir Robertas Javtokas. Juodu su žmona namuose jau seniai pakabino Advento vainiką, sodybą padabino lemputėmis, o vėliau su vaikais papuošė ir eglutę.

Vis dėlto šv. Kalėdų dvasią pajusti visiems nėra lengva. „Kokios Kalėdos be sniego? Kai aplinkui pilka, sunku nusiteikti, kad šventės jau čia pat. Labai laukiau baltų šv. Kalėdų“, – neslėpė Mantas Kalnietis.

Per šventes – šeimos rate

Kalbinti žalgiriečiai taip laukiamas žiemos šventes buvo nusprendę praleisti šeimos rate. Dauguma komandoje žaidžiančių lietuvaičių Kalėdas švęs namuose ar sodybose, apsupti pačių artimiausių bei brangiausių žmonių.

Dar niekada taip nelaukiau švenčių kaip šiemet.  Juk pirmąkart jas sutiksiu ne paprastai, bet būdamas tėvu, sakė M.Popovičius

Ekipos legionieriai taip pat keliaus namo. Marko Popovičius nekantravo susitikti su artimaisiais gimtojoje Kroatijoje. „Dar niekada taip nelaukiau švenčių kaip šiemet.  Juk pirmąkart jas sutiksiu ne paprastai, bet būdamas tėvu. Tai – jaudinantis ir atsakingas momentas“, –  prisipažino pavasarį sūnaus sulaukęs legionierius.

Jo kolega Sonny Weems taip pat džiaugiasi giminės pagausėjimu, kadangi neseniai tapo dėde. Jis labai laukė žiemos atostogų, nes jų metu parvyks į Jungtines Valstijas, kur galės susitikti su mažąja dukterėčia. Žaidėjas sako, jog šiais metais mergaitė bus pagrindinė Kalėdų vakaro žvaigždė šeimos namuose, Vakarų Memfyje, Arkanzaso valstijoje.

Laikosi tradicijų

Lietuvoje gyvenantys ekipos krepšininkai tvirtina, jog Kalėdų rytas niekad nepraeina be dovanų, o Kūčių metu, vakarieniaujant, būtinai stengiamasi paragauti visų 12 patiekalų, kurie būna nemėsiški.

M.Popovičiaus namuose Kalėdų išvakarėse taip pat nevalia valgyti mėsos. Šio papročio griežtai laikomasi. Be to, per šventes sportininko namuose taip pat tradiciškai klausomasi kalėdinių giesmių bei lankomasi vakarinėse ir rytinėse pamaldose.

Kiti ekipos  krepšininkai šventiniu laikotarpiu taip pat stengiasi nueiti į bažnyčią. Nors kas sekmadienį į pamaldas nevaikšto, žmonoms kompaniją kalėdinėse mišiose kasmet palaiko ir R.Javtokas, ir M.Kalnietis.

Naujuosius metus mini santūriai

„Būnant krepšininku ir rimtai sportuojant, Naujųjų metų išvakarės nėra didelė šventė. Žinoma, turime laisvą vakarą, bet dažniausiai per jį stengiamės pailsėti.  Šiemet ketinu vykti namo ir pasisemti ramybės“, – teigė Tadas Klimavičius.   

Tomas Delininkaitis paaiškina: kadangi sausio 3 d. laukia varžybos, „Žalgirio“ komanda treniruosis tiek gruodžio 31 d, tiek sausio 1 d. Taigi, šėlti laiko nebus. Nors kalbinti žalgiriečiai Kalėdas laiko svarbiausia metų švente, dauguma jų neatsisako simboliškai paminėti ir Naujųjų metų, iššaudami kelis fejerverkus bei keldami taures, sklidinas šampano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius