Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 29

Martynas Mažeika: viską nulėmė vienintelis metimas

Po LKF taurės pusfinalio, kuriame Vilniaus „Lietuvos rytas“ nugalėjo Klaipėdos „Neptūną, paskutinio tritaškio nepataikęs klaipėdietis Martynas Mažeika sunkiai rinko žodžius.
Martynas Mažeika
Martynas Mažeika / Tomo Markelevičiaus nuotr.

– Martynai, ką galite pasakyti apie šias rungtynes?

– Nugalėjo stipresni. Sunku kažką ir pasakyti po tokios baigties. Tikiuosi, kad „Lietuvos rytui“ patiko žaisti prieš mus. Buvome kovingi. Atrodo, kad darėme viską dėl pergalės. Rezultatas rodo, kad viską gali nulemti vienas metimas. Taip ir buvo. Aš jo nepataikiau.

– Ar Prienų „Tonybet“ pergalė prieš „Žalgirį“ įkvėpė jus kovai prieš „Lietuvos rytą“?

– Nežinau, kaip kiti, bet aš tai buvau susikoncentravęs tik šioms rungtynėms. Negalvojau apie Prienus. Net negirdėjau, net nežiūrėjau. Gal buvo keli momentai, kai užmetėme akį, bet visą dėmesį skyrėme mačui su „Lietuvos rytu“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kazys Maksvytis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kazys Maksvytis

Klaipėdiečių strategas Kazys Maksvytis po mačo tvirtino, kad jo ekipai koją pakišo per didelis noras laimėti. Taip pat naudos nepridėjo ir techninės pražangos.

– Treneri, pralaimėjote vos dviem taškais, kaip vertinate rungtynes?

– Šios rungtynės man priminė pastarąsias rungtynes LKL. Ten taip pat laimėjome tris kėlinius ir labai daug pralaimėjome trečiame kėlinyje. Tai tampa nemalonia tendencija. Džiaugiuosi, kad rungtynių pabaigoje sugrįžome į savo vėžes. Galėjome ir pratęsimą pasiekti, ir net pergalę iškovoti.

– Jūsų komandos žaidėjų suolelis labai emocingai reagavo į teisėjų sprendimus. Tai buvo tik emocijos, ar teisėjauta neteisingai?

– Matote, aš džiaugiuosi, kad mano suolelis yra gyvas, jis nemiega, bet teisėjų sprendimų komentuoti nenoriu. Aš kaltinu pats save, kad perdegėme. Buvo pagrindo gauti technines pražangas. Nenoriu vertinti teisėjų.

– Ar keičia planus tai, kad mažajame finale žaisite su „Žalgiriu“? Ko gero, tikėjotės ten sulaukti „Tonybet“?

– Na, nuliūdino mus „Tonybet“. Jei laimi pusfinalį, tai finale papildomos motyvacijos jau nereikia. Dabar prieš rungtynes jau žinojome, kad „Tonybet“ finale. Tai sukėlė įtampą, nes pralaimėjimo atveju lauktų „Žalgiris“. Aišku, negalima nuvertinti ir Prienų ekipos. Jie nusipelnė būti finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius