-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 09 28

Martynas Purlys: „Lietuvos rytas" turi krepšininką, kuris ateityje galėtų patekti į NBA“

Praėjęs sezonas VTB Jungtinėje lygoje Vilniaus „Lietuvos rytui“ susiklostė sėkmingai. Finalinis ketvertas buvo rengiamas sostinėje, o vilniečiai turnyre užėmė trečiąją vietą.
„Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys.
„Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Martynas Purlys

Kalbėdamas su Rusijos žiniasklaida vilniečių komandos direktorius Martynas Purlys pasakojo apie praėjusį sezoną, naująją sudėtį, naujokų galimybes patekti į NBA, ekipos lyderį ir kt.

– Kaip Jums įsiminė praėjęs sezonas? – rusų žiniasklaida paklausė M.Purlio.

– Parodėme gerą rezultatą. Patekome į geriausiųjų ketvertuką ir užėmėme trečiąją vietą. Manau, kad tai mums buvo lyg apdovanojimas už solidų ir stabilų žaidimo viso sezono metu.

– Finalinis ketvertas vyko Vilniuje. Kokios naudingos patirties tai suteikė?

– Praėjusiais metais mūsų mieste vyko ne tik VTB Vieningosios lygos finalo ketvertas, tačiau suorganizavome ir Eurolygos atrankos turnyrą. Tai buvo puikus dalykas mūsų sirgaliams. Taip pat, manau, kad tai įrodo pasitikėjimą mumis ir mūsų klubu. Visi organizavimu buvo patenkinti.

– Kaip vasaros metu pasikeitė komanda? Papasakokite apie naujokus.

– Pasirašėme sutartį su „centru“ Leonu Radoševičiumi, kurio užduotis – pakeisti išvykusį Joną Valančiūną. „Ketvirtojo“ numerio poziciją užims Bulgarijos rinktinės narys Dejanas Ivanovas. Taip pat sudarėme sutartį su labai įdomiu gynėju iš Serbijos Nemanja Nedovičiumi. Neabejotinai, visi šie krepšininkai sezono metu bus naudingi.

– Gali kuris nors iš dabartinių jaunųjų „Lietuvos ryto“ žaidėjų pasiekti J.Valančiūno lygmenį? Su kuo siejate didžiausias viltis?

– Tokių žaidėjų, kaip J.Valančiūnas, Lietuvoje nėra. Pasiekti tokį lygį yra sudėtinga. Žinote, tačiau mes turime krepšininką, kuris ateityje galėtų patekti į NBA. Jo tapatybės neatskleisiu. Manyčiau artimiausiu metu sirgaliai patys išvys šio vaikino potencialą ir viskas bus aišku.

– Kas, Jūsų manymu, kitą sezoną bus komandos lyderiu?

– Subūrėme jauną ir ambicingą komandą. Ryškaus lyderio joje tikriausiai nebus. Visgi Renaldas Seibutis ir Mindaugas Katelynas turėtų vesti ekipą į pergales. Stiprūs būsime savo kolektyvu.

– Kokią ateities viziją matote VTB Vieningoje lygoje? Turnyre, kur Jūsų komanda žais trečiąjį sezoną.

– Lygoje žais labai geros ir stiprios komandos. Tokių varžovų mums labai trūksta vietinėje lygoje. Mums labai įdomu varžytis VTB čempionate. Be to, su kiekvienais metais Lietuva Senajame žemyne sulaukia vis daugiau dėmesio.

– Visgi kai kurios rungtynės su užsienio klubais bus lyginamos kaip kovos su „Žalgiriu“.

– Jūs teisus, tokių derbių, kaip su Kauno „Žalgiriu“, mes neturime. Tačiau reikia gerbti visas komandas – visos jos gali pridaryti problemų.

– Daugelis mano, kad praėjusį sezoną VTB lygoje „Lietuvos rytas“ daugelį nustebino, kai užėmė trečią vietą. Kuo nustebinsite šiais metais?

– Dabar galiu pažadėti, kad kiekviename mače kovosime tik dėl pergalės. Konkretaus tikslo kol kas neturime. Visgi minimalus tikslas – patekti į atkrintamąsias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius