Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 08

Masiulis pradeda trenerio karjerą

Tomas Masiulis pakabino sportbačius ant vinies ir pradėjo naują karjeros etapą. Nuo rugsėjo pabaigos ilgametis krepšininkas aikštelėje vadovauja kitiems – keturiolikmečiams A.Sabonio krepšinio mokyklos auklėtiniams.
Antrasis LKL taurės pusfinalis: Kauno „Žalgiris“ – Kauno „Aisčiai“, (2009.01.23, Panevėžys)
T.Masiulis (kairėje) praėjusį sezoną dar vilkėjo Kauno „Aisčių“ aprangą. / A.Švelnos/„Panevėžio balsas“ nuotr.

Tokio darbo pasiūlymo buvęs žalgirietis sulaukė iš A.Sabonio krepšinio mokyklos direktoriaus Raimundo Miladausko. Krepšininkas prisipažįsta anksčiau negalvodavęs apie trenerio karjerą, tačiau galimybė treniruoti vaikus jį sudominusi.

„Visą gyvenimą praleidau su krepšiniu ir tai yra geriausia, ką išmanau, – tinklalapiui BasketNews.lt pasakojo T.Masiulis. – Vis tiek mano karjera ėjo į pabaigą, todėl reikėjo ko nors imtis.“ 34 metų puolėjas vasaros pradžioje buvo sulaukęs pasiūlymų žaisti toliau,  tačiau laukė geresnių variantų. Kai tų variantų neatsirado, T.Masiulis nusprendė baigti karjerą.

Vis dėlto į krepšinį 204 cm ūgio puolėjas nespjauna. LKF taurės turnyre T.Masiulis atstovauja Kauno „TopSport-ArxBalticos-Policijos“ komandai, su kuria iškopė į Didžiosios taurės varžybas.

„Žaidžiu tik tam, kad palaikyčiau formą, – prisipažįsta praėjusį sezoną Kauno „Aisčiams“ atstovavęs T.Masiulis. – Profesionaliai jau tikrai nesitikiu žaisti. Į užsienį nesinori važiuoti, o Lietuvoje tam nėra normalių sąlygų.“

Vos dvi savaites A.Sabonio krepšinio mokykloje besidarbuojantis T.Masiulis sako, kad kol kas per anksti vertinti, kaip seksis su 1995 metais gimusiais jaunuoliais. Tačiau pirmosios dienos buvusiam krepšininkui patinka.

„Visi klauso, – šypteli T.Masiulis. – Kol kas man viskas nauja, todėl įdomu. Dar nesu įsivažiavęs, dar nebuvo jokių rungtynių, todėl nežinau, kaip seksis. Matysime, kaip bus, gal ir ilgiau čia liksiu.“

Darbas su vaikais T.Masiuliui tik iš dalies naujas. Jo vienuolikmetis sūnus Gytis tarp bendraamžių jau dabar išsiskiria ūgiu ir krepšinio supratimu. Jis taip pat lanko krepšinio treniruotes, tačiau T.Masiulis nėra linkęs sūnaus ateities sieti su šia sporto šaka.

„Ir aš, ir žmona buvome krepšininkai, abu aukšti. Todėl ir sūnus tai paveldėjo. Jam kol kas patinka krepšinis ir tai yra svarbiausia. Bet gerai sekasi ir mokslai, todėl jei nuspręs visą dėmesį skirti mokslams, tikrai nenusivilsiu. Nepuoselėju jokių vilčių, kad bus krepšininkas“, – prisipažino Sidnėjaus olimpinių žaidynių prizininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius