-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 01

Maskvos CSKA žvaigždynas su Jonu Kazlausku priešakyje atvyko į Vilnių: esame alkani ir ištroškę pergalių

„Niekam ne paslaptis, kad kausimės tik dėl pirmosios vietos“, – išlipęs iš lėktuvo patikino Maskvos CSKA treneris Jonas Kazlauskas. Jo vadovaujami auklėtiniai gegužės 1-osios pavakarę atvyko į Vilnių žaisti svarbiausių rungtynių VTB Jungtinėje lygoje.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– – – –

Būtent Maskvos CSKA barjeras pirmajame finalo ketverto pusfinalyje lauks „Lietuvos ryto“ krepšininkų. Komandos dusyk šį sezoną jau žaidė tarpusavyje ir abu kartus pergalę šventė armiečiai.

J.Kazlauskas prisipažino nustebęs, kad sostinės klubui pavyko įveikti Maskvos srities „Chimki“ ekipą ir pratęsti kovą dėl VTB lygos titulo.

-    Pusfinalio favoritas yra aiškus. Tai – jūsų vadovaujama komanda. Kokiomis nuotaikomis atvykote į Lietuvą?, – paklausėme Jono Kazlausko.

-    Niekam ne paslaptis, kad kausimės tik dėl pirmosios vietos. Turime komandą, kuri demonstruoja gerą žaidimą visą sezoną. Keli žaidėjai negalėjo atvykti, Viktoras Chriapa turi problemų su sveikata, tačiau net ir turėdami šiek tiek bėdų, stengsimės sužaisti taip, kaip mes galime. „Lietuvos rytas“ yra Eurolygos lygio komanda, kuri žais namuose ir turės savo žiūrovų palaikymą. Bet juk tuo ir įdomus krepšinis.

-    Paskutiniąsias dvi įtemptas rungtynes žaidėte su „Lokomotiv“. Tai iš komandos pareikalavo daug jėgų?

-    Abejuose mačuose pirmavome 20 taškų ir abu kartus ketvirtuosius kėlinius pralaimėjome po 13 taškų. Matyt, komanda jautė per didelį atsipalaidavimą. Į CSKA atvykau praėjusių metų vasarį ir per tą laiką su „Lokomotiv“ žaidėme net 11 rungtynių. Sunku nusiteikti, kai esi laimėjęs dešimt kartų iš eilės.

-    Su „Lietuvos rytu“ paskutinį kartą žaidėte sausį. Kaip per tą laiką keitėsi abiejų komandų žaidimas?

-    Sunku pasakyti. Beveik nesikeitė, bent jau mūsų. Pamenu, tos rungtynės nebuvo lengvos, nes Lietuvos sirgaliai labai palaikė savo komandą. Žinote, mums dabar tikrai reikia tokių triukšmingų rungtynių prieš Eurolygos finalo ketvertą, nes Maskvoje tokio triukšmo, deja, neturime.

-    Prioritetą visgi teikiate Eurolygos finalo ketvertui?

-    Mes skaičiuojame visas pergales, nes vis dar esame alkani ir ištroškę pergalių. Šiandien gyvename šiandiena, rytoj gyvensime rytojumi. Dabar pagrindinis mūsų tikslas yra VTB lyga.

-    Tai, kad „Lietuvos rytui“ pavyko nugalėti „Chimki“ ir patekti į finalinį ketvertą jums buvo netikėtumas?

-    Be abejo. „Lietuvos rytas“ sužaidė fantastiškas rungtynes, nes įveikti „Chimki“ jų aikštėje ir tokiu skirtumu...

-    Jus pasiekė kalbos, kad neva tas mačas buvo „surežisuotas“ VTB vadovybės?

-    Jeigu paklaustumėte manęs šio klausimo balandžio pirmąją, mes tikrai pasikalbėtume šia tema. Man protu nesuvokiama, kaip galima tokias nesąmones rašyti ne balandžio 1-ąją. Ar jūs įsivaizduojate, kad kažkas galėtų liepti treneriams, komandų vadovams, dvylikai krepšininkų pralaimėti rungtynes, kai dėl titulo jie kovėsi visą sezoną ir siekė jį apginti? Taigi čia būtų sukeltas toks triukšmas! Čia paprasčiausiai yra kvaila antis ir tik taip aš žiūriu į šią situaciją.

J. Kazlausko vadovaujama CSKA ekipa su Ramūnu Šiškausku ir Darjušu Lavrinovičiumi prieš „Lietuvos rytą“ kausis gegužės 2-ąją21 valandą.

Prieš tai vyks pirmojo pusfinalio dvikovą, kurioje 18 valandą susigrums dvi Rusijos ekipos Kazanės „Uniks“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“.

Ketvirtadienį bus žaidžiami lemiami mačai dėl galutinių VTB lygos vietų: rungtynės dėl 3 vietos prasidės 18 val., o didysis finalas – 21 valandą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius