Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Medikai: Arvydo Sabonio sveikata labai gera, jau rytoj jis bus perkeltas į paprastą skyrių

Legendinio krepšininko Arvydo Sabonio sveikata sparčiai gerėja, LTV laidai „Šiandien“ sakė Kauno klinikų Kardiologijos klinikos vadovas Remigijus Žaliūnas.
Po antradienio treniruotės sušlubavo Arvydo Sabonio širdis
Po antradienio treniruotės sušlubavo Arvydo Sabonio širdis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jo sveikata labai gera“, – žurnalistams trečiadienį sakė R.Žaliūnas. Jis teigė, kad, jeigu viskas bus gerai, jau ketvirtadienį garsus krepšininkas bus perkeltas į paprastą skyrių. A.Sabonis dabar tebėra gydomas intensyviosios terapijos skyriuje

A.Sabonis ligoninėje turės praleisti dar apie savaitę. Dar tris savaites turėtų trukti reabilitacija.

Medikas teigė, jog krepšininkui buvo suteikta visa būtina pagaba, o taip pat sakė, jog dalis infomacijos, kuri sklido viešojoje erdvėje apie A.Sabonio sveikatą, buvo klaidinga.

„Jis juokavo, gal kas nors tikėjosi blogesnės išeities, o man dabar viskas gerai“, – A.Sabonio žodžius citavo R.Žaliūnas. Jo teigimu, A.Sabonis dabar sako besijauiantis taip pat, kaip ir iki šio įvykio.

Gydytojas sakė, kad labai gerai, jog A.Sabonis ištikus nelaimei buvo netoli ligoninės – miokardo infarkto atveju labai svarbu, kad pagalba būtų suteikta kaip įmanoma greičiau.

Nors R.Žaliūnas sakė esąs įsitikinęs, kad A.Saboniui viskas bus gerai ir legendinis krepšininkas netgi galėtų vėl išbėgti į aikštelę, jis taip pat teigė, kad apie 10-15 proc. miokardo infarktą patyrusiems žmonėms tai per metus vėl kartojasi.

Tai, kad A.Sabonis jaučiasi puikiai, 15min.lt sakė ir jo brolis Andrius. „Gydytojai Arvydą sutvarkė per valandžiukę. Mes jau vakar po valandos juokavome, ir viskas buvo gerai“, – pasakojo savo brolį į Kauno klinikas lydėjęs vyras.

Infarktas 46-erių metų A.Sabonį ištiko antradienio vakarą, apie 19 val., kai jis žaidė krepšinį. Buvusį sportininką tiesiai iš sporto salės į Kauno klinikas išvežė greitoji pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius