Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 14

Mėgėjų krepšinio Sostinės A lygoje – sudėtingos favoritų pergalės

Prabėgusi savaitė Plasta-Sostinės A lygoje buvo gana įdomi. Turnyrinės lentelės lyderiai gana sunkiai tvarkėsi su vidutiniokais, stipriausios miesto lygos debiutantai iškovojo ketvirtą pergalę paeiliui, o „Medea-VU“ studentai tik susitikimo pabaigoje įveikė jaunųjų „Vilniaus KM“ atstovų pasipriešinimą.
Elonas Penikas
Elonas Penikas

Laikykis, R.Jaruti!

Svečiuose žaidusi „KK Žaibo-Alnidos“ (8/7) ekipa pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (29:45), tačiau pataikė net 14 tritaškių bei padarė ženkliai mažiau klaidų (15:25). Visa tai leido stipriausios miesto lygos debiutantams pasiekti ketvirtąją pergalę iš eilės ir pakilti į šeštąją turnyrinės lentelės poziciją.

Tomo Purlio treniruojama „Š.Marčiulionio KA-Blancomet“ (3/12) ekipa susitikimo pradžioje kibiai gynėsi, tačiau niekaip nesugebėjo realizuoti susikurtų progų, o tai leido svečiams greit įgyti apčiuopiamą pranašumą. Nors vėliau žaidimas kiek išsilygino, o aikštės šeimininkai ėmė vis dažniau rinkti taškus, tačiau vienas po kito tinklelį skrodžiantys „KK Žaibo“ tolimi metimai varė visus jaunimo krepšininkus į neviltį.

Įpusėjus dvikovai svečiai turėjo trylikos taškų persvarą (43:30) ir atrodė, jog po didžiosios pertraukos jų laukia sunkus darbas siekiant išsaugoti įgytą persvarą. Tačiau viskas buvo kiek kitaip. Sostinės A lygos debiutantai parodė dar geresnį žaidimą, visiškai išbalansavo „marčiulioniukų“ psichologinę pusiausvyrą ir 25 rungtynių minutę susikrovė triuškinamą 30-ies taškų pranašumą (68:38).

Per likusį rungtynių laiką stebuklo neįvyko, o nuaidėjusi finalinė sirena paskelbė įtikinamą svečių pergalę rezultatu 89:65.

„KK Žaibo-Alnidos“ treneris Justas Karosas neslėpė džiaugsmo: „Gerai žaidėm. Manau, tai – geriausios sezono rungtynės. Vakar vyrai žaidė būtent taip, kaip aš ir norėčiau, kad visą laiką būtų. Su tokiu pataikymu, manau, galėtumėm įveikti net ir turnyrinės lentelės lyderius. Ar taip bus, pamatysime jau greitai, kitą savaitę, ketvirtadienį, vyks mano svajonių rungtynės, revanšinė akistata su „Oro navigacijos“ ekipa. Norėčiau pasakyti tik tiek: laikykis Rolandai Jaruti, nes lengva tikrai nebus!“.

„KK Žaibas-Alnida“: Elonas Penikas 27, Donatas Ratkevičius 17, Vadim Volodko 12.

„Š.Marčiulionio KA-Blancomet“: Mantas Šerkšnas 16, Tautvydas Paliukėnas 8.

Rolandas Matulis
Rolandas Matulis

Turėjo daugiau patirties

Savo aikštėje žaidę „Oro navigacijos“ (15/1) krepšininkai leido MRU (7/9) ekipai tikėti sėkme rungtynėse, tačiau vėliau pakeitė požiūrį į žaidimą, įgijo apčiuopiamą pranašumą ir šventė eilinę pergalę – 91:77.

Svečių komanda kiek taikliau atakavo „iš žaidimo“, tačiau pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių ir žymiai dažniau klydo, o šios mažos smulkmenos neleido studentams perimti iniciatyvos bei persverti rezultato savo naudai.

Be to, aikštės šeimininkai šįkart galėjo geriau išnaudoti savo potencialą: geriausias rungtynes šio sezono Sostinės A lygoje sužaidė Deividas Kumelis atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus ir perėmęs 4 kamuolius, o jam neblogai talkino nemažai žaidimo laiko gavę komandos lyderiai.

Intriga rungtynėse išliko iki pat lemiamo kėlinuko vidurio, tačiau tuomet „Oro navigacija“ spurtavo, įgijo septyniolikos taškų persvarą (85:68) ir atsakymas į svarbiausią vakaro klausimą visiems tapo aiškus.

MRU strategas Vytautas Poteliūnas neliūdėjo: „Viską apibendrinus galima pasakyti, kad visai neblogai sužaidėm. Jie buvo stipresni visose pozicijose, turėjo daugiau patirties, svorio, galiausiai turėjo savo lyderius – R.Jarutį, R.Matulį ir R.Skaisgirį. Paleidom vieną atkarpą, o paskui nesugebėjome išlyginti rezultato. Tiesa, keletą kartų buvome priartėję bei atkūrę intrigą, tačiau varžovai greitai susigrąžino turėtą pranašumą. Vėliau, dvikovos pabaigoje, tiesiog pavargome ir leidome „navigatoriams“ įgyti solidžią persvarą“.

„Oro navigacija“: Rolandas Jarutis (8 rez.perd.) 28, Rolandas Matulis 15, Rolandas Skaisgirys (5 rez.perd.) ir Remigijus Deveika po 11.

MRU: Žygimantas Ūselis 19, Rokas Jukonis (6 rez.perd.) 15.

Laurynas Jacevičius
Laurynas Jacevičius

Laukia rimtas pokalbis

Nežinia ką Rimanto Kaminsko treniruojami „Medea-VU“ (9/7) studentai galvojo apie savo varžovus prieš rungtynes, tačiau jų pradžioje atrodė, jog aikštės šeimininkai gerokai nuvertino „Vilniaus KM“ (7/10) jaunimą.

Svečiai žaidė greitai, puikiai išnaudojo savo priekinę liniją, klampino varžovus komandinėje gynyboje ir antrojo ketvirčio pradžioje įgijo net 14 taškų pranašumą (34:20).

Atrodė, jog VU atstovai neturi jokių ginklų prie varžovus, tačiau tuomet R.Kaminskas ėmėsi plano B. Įleidęs į aikštę vieną komandos lyderių Karolį Brusoką „Medea-VU“ strategas rado tai, ko reikėjo. Atsiradus jėgai po krepšiu, aikštės šeimininkai pristabdė varžovų spurtą ir labai mažais žingsneliais ėmė mažinti turėtą deficitą.

Tikslą studentai pasiekė 24 rungtynių minutę, kuomet po K.Brusoko metimo rezultatas tapo lygus (42:42). Salėje susirinkę VKM atstovų tėvai veikiausiai pagalvojo, kad viskas baigta, tačiau svečiai netrukus parodė, jog dar ne viskas.

Gintauto Reginos treniruojama „Vilniaus KM“ komanda sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą ir iki pat lemiamo kėlinuko vidurio laikė rungtynių vairą savo rankose. Visgi tuomet aikštės šeimininkai netikėtai spurtavo, pelnė net 9 taškus be atsako, atsidūrė priekyje (58:54) ir iki pat finalinės sirenos neprisileido varžovų artyn. Galutinis rezultatas – 66:61 „Medea-VU“ komandos naudai.

Nugalėtojų komandos strategas Rimantas Kaminskas po rungtynių negailėjo komplimentų varžovams: „Auga graži karta. Varžovai nuo pastarųjų rungtynių yra smarkiai patobulėję ir šiandien vos nenubaudė mūsų. Džiaugiuosi, kad svarų indėlį į pergalę įnešė K.Brusokas, be kurio kažin kaip viskas būtų pasibaigę. Jo ūgis, masė ir patirtis labai padėjo kovojant dėl atšokusių kamuolių ir pelnant taškus iš baudos aikštelės“.

„Smagu, dėl iškovoto taško, tačiau liūdna dėl kai kurių krepšininkų žaidimo. Viena vertus neturime fiziškai tvirtų „centrų“, kita vertus, kartais net neturint daug masės viską galima atpirkti kovingumu, o kai kuriems aukštaūgiams jo labai trūksta. Nežinau, kodėl taip yra, tad artimiausiu metu kai kurių krepšininkų laukia rimtas pokalbis“, – komandos virtuvės duris kiek praskleidė „Medea-VU“ strategas R.Kaminskas.

„Medea-VU“: Laurynas Jacevičius 16, K.Brusokas (15 min., 18 atk.kam.) 15, Gabrielius Ramonas 10.

„Vilniaus KM“: Vytautas Saulis 13, Regimantas Miniotas ir Laurynas Birutis po 10.

Kiti rezultatai

„Tegra” – „SKM-Haribo“ 83:60.

„Tegra”: Alanas Dzeranovas 16, Gytis Sušinskas (6 rez.perd.) 15, Tadas Šablinskas 12.

„SKM-Haribo“: Gytis Radzevičius (13 atk.kam., 10 išpr.praž.) 23, Lukas Buitkus ir Matas Budginas 8.

„Brazylija-Ego Forte“ – „Sąlytis-Litena“ 88:74.

„Brazylija-Ego Forte”: Janas Jurgo ir Mantas Simonavičius po 20, Tadas Brazys (6 rez.perd.) 18.

„Sąlytis-Litena”: Paulius Miškinis 16, Andrius Fiodorovas ir Tomas Budreika po 14.

VGTU – „Švyturys“ 89:79.

VGTU: Andrius Juknevičius (34 naud.balai) 28, Evaldas Rastenis 20, Lukas Augustinas 15.

„Švyturys”: Matas Niparavičius (12 atk.kam., 9 išpr.praž.) 19, Edvinas Ruzgas 18.

„LEU-Šviesa” – „SKM-Haribo” 93:77.

„LEU-Šviesa”: Vilius Šermokas (7 rez.perd.) 19, Justinas Gečas 17, Gediminas Povilauskas (17 atk.kam.) 14.

„SKM-Haribo”: L.Buitkus (34 naud.balai) 31, Augustinas Stropus (5 blk.) ir Tomas Tradišauskas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius