Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 27

Merginų jaunių rinktinė neprilygo Australijos komandai

Antrąją nesėkmę Tailande vykstančiame pasaulio jaunių (iki 19 metų) merginų čempionate patyrė Lietuvos rinktinė.
Krepšinio kamuolys
Krepšinio kamuolys / Photos.com
Temos: 1 Australija

Lietuvaitės pirmose antrojo etapo E grupės rungtynėse 53:69 (14:18, 9:16, 10:21, 20:14) nusileido Australijos komandai.

Susitikimą dvitaškiu pradėjo australės, tačiau Lietuvos ekipa atsakė Marinos Solopovos ir Dianos Žintikaitės dvitaškiais bei sužaidus pusantros minutės mūsiškės persvėrė rezultatą savo naudai – 4:2. Didžiąją pirmojo ketvirčio dalį kova vyko taškas į tašką, tačiau likus dviem minutėms australės spurtavo 7:0 į įgijo šešių taškų persvarą – 18:12. Kėlinį dvitaškiu baigė Eglė Šikšniūtė ir po pirmųjų dešimties minučių lietuvaičių deficitas siekė keturis taškus – 14:18.

Antrasis kėlinys Lietuvos rinktinei susiklostė labai nesėkmingai. Ketvirtį australės pradėjo spurtu 6:0 ir pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą – 24:14. Lietuvaičių atakos ir toliau baigdavosi netiksliais metimais, o Australijos ekipa vis didino savo pranašumą. Likus žaisti tris minutes Rachel Jarry pataikė iš toli ir padidino australių persvarą iki šešiolikos taškų – 34:18. Nors pačioje kėlinio pabaigoje lietuvaitėms šiek tiek pavyko priartėti, įpusėjus susitikimui Australijos komanda jau turėjo vienuolikos taškų persvarą – 34:23.

Po didžiosios pertraukos aikštelėje vaizdas nesikeitė. Lietuvaitės ir toliau netiksliai metė iš visų distancijų, o pirmas aštuonias trečiojo ketvirčio minutes sugebėjo pelnyti apgailėtinus du taškus. Pasinaudojusios tokiu prastu Lietuvos rinktinės žaidimu, Australijos krepšininkės įgijo solidžią persvarą ir po trijų kėlinių pirmavo 55:33.

Paskutiniame ketvirtyje Lietuvos komandai pavyko šiek tiek sumažinti turėtą deficitą, tačiau pakovoti dėl teigiamo rezultato lietuvaitės jau neturėjo jokių galimybių. Australijos ekipa išlaikė dviženklę persvarą iki pat susitikimo pabaigos ir iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės.

Lietuva: L.Pikčiūtė 15, I.Visgaudaitė 12, E.Šikšniūtė 11, G.Mažionytė 7, M.Solopova, D.Žintikaitė ir G.Paugaitė – po 2, E.Tarasevičiūtė ir G.Gutkauskaitė - po 1.

Australija: E.Cambage 20, R.Jarry 15 (11 atk. kam.), S.Cumming 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius