-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Mindaugas Balčiūnas po susitikimo su „Raptors“ viceprezidentu: „Jie siekia bendradarbiauti, nes NBA lokauto atveju mes jiems būtume reikalingesni nei jie mums“

Savaitgalį Alytuje vykusio Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finalo ketverto kovas stebėjo ir Toronto „Raptors“ klubo viceprezidentas Maurizio Gherardinis. LKF vadovams tai buvo puiki galimybė su svečiu aptarti Lino Kleizos sveikatos problemas ir galimo atstovavimo Lietuvai Europos čempionate perspektyvas.
Mindaugas Balčiūnas
Mindaugas Balčiūnas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Dar prieš atvykstant „Raptors“ videprezidentui į Lietuvą, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas teigė, kad pagrindinis dalykas, kurio prašys M.Gherardinio, – leisti į L.Kleizos reabilitaciją įtraukti ir Lietuvos medikus.

„Taip mes sektume ir žinotume visą eigą, galėtume teikti pasiūlymus, kaip pagerinti ir pagreitinti reabilitaciją“, – sakė M.Balčiūnas. Po finalinio ketverto batalijų vienas LKF vadovų pasidžiaugė, kad „Raptors“ sutinka bendradarbiauti.

„Situacija labai aptaki. Nieko konkretaus apie Lino Kleizos istoriją kol kas negalima pasakyti. Vienintelis dalykas, kurį patvirtino Maurizio Gherardinis, – absoliutus bendradarbiavimas kiekvienu klausimu. Mes pasakėme, kad norime būti viso reabilitacijos proceso stebėtojai. „Raptors“ tam neprieštarauja“, – sakė M.Balčiūnas.

Jis pridūrė, kad dėl gręsiančio NBA lokauto „Raptors“ klubas gali būti priverstas pats ieškoti dar glaudesnių sąlyčio taškų su LKF.

„Jei bus NBA lokautas, mes jiems būsime dar reikalingesni nei jie mums. Gali ir taip būti. Kaip žinoma, lokauto metu klubas su žaidėju negali bendrauti ir nieko daryti. Reabilitacija tuo metu vyktų per federaciją. Taigi visos pusės labai suinteresuotos bendradarbiauti ir pasiekti kuo geresnį rezultatą“, – sakė M.Balčiūnas.

Pasak jo, klausimas, ar „Raptors“ draustų L.Kleizai žaisti Europos čempionate, net jei reabilitacija būtų spartesnė ir krepšininkas būtų pasiruošęs žaisti, lieka atviras. „Jis tepasakė, kad tiek „Raptors“, tiek Lietuva nori to paties – kad Linas kuo greičiau būtų sveikas. Bet kad būtų saugus. Drausti jie nedraudžia, jei tik užtikrinamas saugumas“, – teigė M.Balčiūnas.

Kiek anksčiau M.Balčiūnas yra sakęs, kad konfliktas su „Raptors“ klubu dėl L.Kleizos galimo atstovavimo Lietuvos rinktinei būtų beveik neišvengiamas, tačiau tai federacijos negąsdina: „Be abejo, jiems Europos čempionatas ne pats svarbiausias, juolab kad turi karčios patirties su Jorge Garbajosa. Žinome, ką išgyveno Ispanijos krepšinio federacija, kuri su dideliu ieškiniu netgi buvo priversta kreiptis į teismą, tačiau galimas konfliktas su „Raptors“ mūsų nebaugina. Jei tai bus tik draudimo klausimas, aš garantuoju, kad mes jį išspręsime. Tikrai rastume lėšų, kad draudimo problemos būtų išspręstos. Tik tegul Linas būna pasiruošęs žaisti.“

Susitikime su M.Gherardiniu taip pat buvo aptartos platesnio bendradarbiavimo su „Raptors“ galimybės, susijusios su įvairiais socialiniais projektais, trenerių ir sporto vadybininkų kvalifikacijos kėlimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius