-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 01

Mindaugas Balčiūnas pretenduoja į LKKA kanclerio vietą

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas artimiausiu metu gali imtis ir kitų pareigų – jis pretenduoja Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) kanclerio vietą, rašo dienraštis „Kauno diena“.
Mindaugas Balčiūnas
Mindaugas Balčiūnas / BLF/Tomo Lukšio nuotr.

M.Balčiūnas studijavo LKKA universitete, kur baigė bakalauro ir magistro studijas, o vėliau apsigynė daktaro disertaciją.

„Akademijos ir krepšinio federacijos veiklos kryptys labai panašios, esame kolegos. Skirtumas tik tas, kad vienos institucijos tikslas – rengti specialistus, vadybininkus, krepšinio ir fizinio rengimo trenerius, kitos – kuo efektingiau išnaudoti sukurtą produktą. Jau septynerius metus dirbu krepšinio federacijoje. Per tą laikotarpį pamačiau nemažai erdvės abiejų institucijų požiūrių į sporto specialistų rengimą suvienodinimui“, – teigė M.Balčiūnas.

– Ar jums buvo netikėtas LKKA rektoriaus pasiūlymas?, - „Kauno diena“ paklausė LKF generalinio sekretoriaus.

– Krepšinio federacija su LKKA rengia vis daugiau bendrų projektų. Pavyzdžiui, Anglijos Vorčesterio universitetas siūlo pirmąsias Europoje tarptautines krepšinio trenerio magistro studijos, kurias kremta ir mūsų rinktinės krepšininkas Linas Kleiza. Šio LKF ir Kūno kultūros akademijos sumanymo mastas gerokai išaugo ir dabar tai – tarptautinis projektas. LKKA pasiūlymas man nebuvo netikėtas, nemažai apie tai kalbėjomės ir diskutavome.

– Ar LKF prezidentas Arvydas Sabonis neprieštaravo, kad imtumėtės naujų pareigų?

– Pagrindinė mano darbų sritis federacijoje – finansavimo užtikrinimas. Su LKF vadovais tarėmės, kiek laiko ir jėgų užimtų darbas akademijoje ir kaip tai galėtų atsiliepti federacijai. Jei prezidentas Arvydas Sabonis ir LKF vykdomojo komiteto nariai neprieštaraus, rimtai svarstysiu LKKA pasiūlymą. Manau, kad galėčiau būti naudingas ir federacijai, ir aukštajai mokyklai. Tai – naujas mano gyvenimo iššūkis, bet jis labai prasmingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius