-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 24

Mindaugas Balčiūnas: „Žalgirio“ pasitraukimas iš LKL būtų didelis smūgis krepšiniui

Kauno „Žalgirio“ savininkui Vladimirui Romanovui viešai pareiškus, kas LKL pirmenybės jo valdomam klubui yra per silpnos ir atvirai skyrus prioritetą VTB Vieningajai lygai, Lietuvos krepšinio visuomenėje kilo garsus šurmulys.
Mindaugas Balčiūnas
Mindaugas Balčiūnas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

V.Romanovas vėliau pataisė, kad jo mintys nereiškia, jog „Žalgiris“ kitą sezoną planuoja nežaisti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Apie būtinybę šalies krepšinio grandams LKL lygoje žaisti visą sezoną pasisakė ir Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Jo nuomone, „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ šalies pirmenybėse turėtų žaisti ir reguliarųjį sezoną, o ne tik atkrintamąsias varžybas, kaip šį sezoną pasielgė Lenkijos krepšinio flagmanas Gdynės „Asseco Prokom“ su Tomu Pačėsu ir Donatu Motiejūnu.

„Nacionalinis čempionatas - mūsų vertybė, todėl yra labai svarbu, jog jame dalyvautų "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas". Šių komandų atvykimas į mažus miestelius ne tik kelia susidomėjimą krepšiniu, bet ir sukuria tikrą šventę. Jeigu to neteksime, krepšiniui tai bus didelis smūgis. Lietuvos krepšinio lygą laikome pagrindiniu prioritetu ir norime, kad jame dalyvautų visos komandos“, - Rusijos žiniasklaidai dėstė M.Balčiūnas.

Intriga dėl turnyrų, kuriuose kitą sezoną turėtų žaisti Lietuvos krepšinio grandai, kilo po to, kai Eurolyga paskelbė ilginanti „Top 16“ etapą. Kitą sezoną jame vyks jau ne 6-ios, o 14 rungtynių.

Neoficialiai kalbama, jog Eurolyga taip siekia sumažinti Vieningosios lygos konkurenciją, todėl klubai dėl įtempto tvarkaraščio gali būti priversti rinktis turnyrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius