Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 18

Mindaugas Špokas: „Samsung kartos“ krepšininkai yra mūsų ateities žvaigždės“

Krepšinio talentus globojančio „Samsung kartos“ projekto dalyviams savaitgalį Lietuvos sporto universitete buvo surengta įgūdžių tobulinimo diena. Treniruotes vedė Kauno „Žalgirio-2“ komandos treneris Tomas Masiulis, o vaikinų sugebėjimus aikštelėje stebėjo Lietuvos krepšinio federacijos vadovai.
„Samsung kartos“ renginyje lankesi ir LKF atstovai
„Samsung kartos“ renginyje lankesi ir LKF atstovai / „Samsung kartos“ nuotr.


 „Svarbiausia mylėti krepšinį ir tai, ką darai. Tobulo krepšininko turbūt niekur nerasite. Šie vaikinai tikrai stengiasi dirbti. Jiems dar viskas yra prieš akis. Turbūt jie jaučia, kad už nugarų yra daug norinčių atsidurti jų vietoje, todėl negalima nuleisti rankų“, – teigė T.Masiulis, dviejų valandų treniruotėje 1999 metais gimusius jaunuolius daugiausiai mokęs žaidimo du prieš du.

Į šį projektą daug vilčių deda ir Lietuvos krepšinio federacija. Iš 14 žaidėjų ateityje norima sudaryti jaunučių rinktinę. Sekmadienį surengtoje treniruotėje apsilankė ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas bei renginių ir sporto direktorius Tomas Rimkus.

„Džiaugiamės tokia iniciatyva. Geriausi žaidėjai turi galimybę kartu treniruotis ir tobulinti savo įgūdžius. Tai yra mūsų ateities žvaigždės. Net neabejojame, kad bent 80 proc. šių žaidėjų kitąmet sudarys mūsų jaunučių rinktinę. Norime, kad kitą sezoną šis projektas būtų dar geresnis. Tikimės, kad į savo amžiaus rinktinei atstovaus jau pasiruošę krepšininkai“, – apie žaidėjų perspektyvas kalbėjo M.Špokas.

Federacijos vadovai viliasi, kad į projektą bus įtrauktas ir būsimasis penkiolikmečių rinktinės treneris, kuris galės stebėti, kaip tobulėja jo būsimi auklėtiniai. „Perspektyvos yra didelės. Reikia tiesiog plėtoti šį projektą.

Perspektyviausi krepšininkai galbūt galėtų ir dažniau treniruotis su tokio aukšto lygio treneriais. Tai yra puiki galimybė žaidėjams išmėginti savo jėgas, o mums – federacijos atstovams – pamatyti, ko verti šie jaunuoliai, – dėstė T.Rimkus. – Norime kuo daugiau jaunų žmonių pritraukti į krepšinį ir ugdyti jų meistriškumą.“

Žaidėjai turėjo ne tik galimybę savo įgūdžius patobulinti treniruotėje su žinomu krepšinio specialistu, bet ir daugiau sužinoti apie mitybą. Paskaitą „Jaunųjų sportininkų mitybos pagrindai“ projekto dalyviams vedė docentė daktarė, Lietuvos sporto universiteto dėstytoja Daiva Vizbaraitė. Be sportinių gabumų ugdymo, projektu siekiama auginti socialiai atsakingus Lietuvos piliečius, skatinti jų bendruomeniškumo jausmą ir toleranciją.

Anksčiau „Samsung kartos” dalyviai lankėsi Vilniaus socialiniuose globos namuose ir gyvūnų prieglaudos organizacijoje. Susikaupimo ir ramybės laikotarpiu, jaunieji krepšininkai kartu su ambasadoriumi Linu Kvedaravičiumi su artėjančiomis gražiausiomis metų šventėmis pasveikino Vilijampolės socialinės globos namų gyventojus. Negalią turintys vaikai parodė salę, kurioje sportuoja ir žaidžia įvairius žaidimus, o „Samsung kartos” dalyviai globos namų auklėtiniams įteikė kamuolį su Lietuvos vyrų rinktinės krepšininkų parašais, linkėdami sveikatos ir tokio entuziazmo, kokį jie pademonstravo apsilankymo metu.

Kiek vėliau treniruotėje įgytas teorines žinias jaunuoliai išbandė praktiškai, kuomet aikštelėje varžėsi su 1997 metais gimusiais krepšinio mokyklos „Perkūnas“ auklėtiniais. Dvejais metais vyresnius vaikinus „Samsung karta“ auklėtiniai įtikinamai nugalėjo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius