2011 05 27

Mirė 37-erių Lenkijos krepšinio žvaigždė Malgorzata Dydek

Ligoninėje Australijoje mirė viena garsiausių Lenkijos ir viso pasaulio krepšininkių Malgorzata Dydek. Garsiai sportininkei buvo 37-eri, ji laukėsi trečiojo kūdikio. Pranešama, kad nėštumas buvo ankstyvas, todėl kartu užgeso ir vaikelio gyvybė.
M.Dydek
M.Dydek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mirtis

Prieš savaitę M.Dydek netikėtai prarado sąmonę ir buvo nugabenta į reanimaciją. Buvo diagnozuota, kad jai sustojo širdis. Kelias dienas ji buvo komos būklės.

Gydytojų pastangos atgaivinti krepšininkę buvo nesėkmingos. Garsi sportininkė, baigusi karjerą 2008 metais, su vyru ir dviem vaikais gyveno Australijoje. Pasak giminių, M.Dydek sirgo aritmija. Balandžio 28-ąją ji atšventė savo 37-ąjį gimtadienį.

Rungtyniaudama už Atlanto, 213 centimetrų ūgio M.Dydek buvo aukščiausia WNBA žaidėja. Pirmuoju šaukimu 1998-aisiais ji buvo pakviesta į Jutos „Starzz“ komandą. Krepšininkė šiam klubui atstovavo keturis sezonus, vėliau vilkėjo San Antonijo „Silver Stars“, Konektikuto „Suns“ ir Los Andželo „Sparks“ marškinėlius.

Karjerą WNBA M.Dydek baigė 2008-aisiais. Šiai krepšininkei iki šiol priklauso WNBA blokuotų metimų rekordas: per 323 rungtynes ji „nugesino“ 877 varžovių metimus.

„Didžiausią užuojautą skiriu Margo Dydek šeimai. Tegul ji ilsisi ramybėje“, – sakė Tina Thompson, buvusi krepšininkės bendraklubė.

„Mūsų širdys visada bus su tavimi, Margo. Mes atsisveikiname su dideliu liūdesiu. Tu buvai labai mylima mūsų komandos narė, mes tavęs ilgėsimės“, – rašoma bendraklubių atsisveikinime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius