Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 09 /11:54

„Montepaschi“ kaltinamas mokesčių slėpimu, vien nuo Kšištofo Lavrinovičiaus algos nuslėpta 2,5 mln. eurų

Italijos dienraštis „Corriere dello Sport“ praneša, kad šalies mokesčių inspekcija Sienos „Montepaschi“ klubą kaltina mokesčių slėpimu. Bendra suma viršija 30 mln. eurų, o vien nuo Kšištofo Lavrinovičiaus algos nuslėpta per 2,5 mln. eurų. Tarp krepšininkų, kuriems mokant algą buvo sukčiauta, yra ir Rimantas Kaukėnas, Bo McCalebbas bei kiti žinomi žaidėjai.
Rimanto Kaukėno ir Kšyštofo Lavrinovičiaus atstovaujama „Montepaschi“ gina čempionės titulą
Rimantas Kaukėnas ir Kšištofas Lavrinovičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Italijos žiniasklaida praneša, kad sulaikytas ne tik klubo prezidentas Ferdinando Minucci, bet ir daugiau klube dirbančių ar dirbusių žmonių. F.Minucci laikomas namų arešto sąlygomis.

K.Lavrinovičius Sienos komandoje žaidė nuo 2007 iki 2012 metų, R.Kaukėnas – nuo 2005 iki 2009 ir nuo 2010 iki 2012-ųjų.

Pranešama, kad įtarimai dėl lietuvių algos kilo 2012 metais, kai abu buvo kandidatai į Lietuvos Seimą. Tuomet jau „Žalgiryje“ žaidę krepšininkai į Seimą kandidatavo su Vladimiro Romanovo Žmonių partija. K.Lavrinovičiui ir R.Kaukėnui deklaravus 2011 metų pajamas, buvo nurodyta, kad abu nieko neuždirbo.

Be lietuvių, yra ir daugiau žaidėjų, kurių mokesčiai buvo slepiami. Visi yra gerai Europoje žinomi krepšininkai – Shaunas Stonerookas, Romainas Sato, Benjaminas Eze, Bo McCallebas, Henry Domercantas, Nikos Zisis, Vlado Ilievskis, Bootsy Thorntonas, Malikas Hairstone'as, Davidas Andersenas, Milovanas Rakovičius, Davidas Mossas, Viktoras Sanikidze, Igoris Rakočevičius.

Klubo ateitis neaiški

„Montepaschi“ klubo pagrindinis rėmėjas ilgus metus buvo vienas seniausių Italijos bankų MPS, vien nuo 2006 iki 2013 metų į komandą investavęs per 100 mln. eurų. Dabar klubo ateitis yra nežinioje.

Iš viso per dešimt bendradarbiavimo metų „Montepaschi“ sugebėjo laimėti 8 Italijos lygos titulus, penkias šalies taures, septynias supertaures bei keturis kartus žaidė Eurolygos finalo ketverte.

MPS rėmimo sutartis su klubo baigėsi balandį, o klubui jau yra iškelta ir bankroto byla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius