Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 16

„Montepaschi“ toliau skina pergales

Dvidešimt pirmą pergalę Italijos elitinės krepšinio lygos (Lega Basket) rungtynėse iškovojo šešiolikos komandų turnyro lyderis bei nugalėtojo titulą ginantis Sienos „Montepaschi“ klubas.
R.Kaukėnas nugalėtojams pelnė 9 taškus.
R.Kaukėnas nugalėtojams pelnė 9 taškus. / „Scanpix“ nuotr.

„Montepaschi“ krepšininkai sekmadienį svečiuose 81:70 nugalėjo devintoje pozicijoje esančią Montegranaro „Premiata“ (10 pergalių ir 12 pralaimėjimų) ekipą.

Traumą besigydantis Kšyštofas Lavrinovičius nebuvo įtrauktas į komandos sudėtį, o Rimantas Kaukėnas nugalėtojams pelnė 9 taškus, atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir spėjo prasižengti 5 kartus.

Per 22 žaidimo minutes lietuvis pataikė vienintelį mestą tritaškį ir 3 dvitaškius iš 4. Rezultatyviau už gynėją iš Lietuvos nugalėtojų gretose žaidė Romainas Sato (24 tšk.), Shaunas Stonerookas (13 tšk.), Terrellas McIntyre'as ir Marco Carraretto (po 11 tšk.). Šeimininkų gretose išsiskyrė Ricky Minardas (15 tšk.) ir Costas Casileiadis (14 tšk.).

Po šios pergalės „Montepaschi“ klubas ir toliau septyniomis pergalėmis lenkia artimiausius persekiotojus Romos „Lottomatica“ (15/7) krepšininkus, kurie namie 98:76 sutriuškino dešimtoje pozicijoje esančią Mindaugo Žukausko Perzaro „Scavolini“ (10/12) komandą.

Lietuvis į svečių krepšį įmetė 14 taškų, po krepšiais atkovojo 6 ir perėmė 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo ir prasižengė 3 kartus. Per 37 žaidimo minutes M.Žukauskas pataikė 2 tritaškius iš 3 ir 4 dvitaškius iš 5.

Dvyliktą pergalę iškovojo šeštą poziciją užimantis Milano „Armani Jeans“ klubas su Mindaugu Katelynu, namuose po pratęsimo 85:71 įveikęs vienuoliktoje vietoje esantį Avelino „Air“ (9/13) komandą.

33 minutes žaidęs M.Katelynas nugalėtojams pelnė 10 taškų (dvitaškiai 2/2, tritaškiai 2/4), sugriebė 10 ir perėmė 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo ir dukart prasižengė.

Septintą vietą užimanti Kantu NGC (11 pergalių ir 11 pralaimėjimų) komanda, kurioje žaidžia Tautvydas Lydeka, sekmadienį svečiuose 62:73 nusileido ketvirtoje pozicijoje esančiai Bolonijos „La Fortezza“ (14/8) ekipai.

16 minučių aikštelėje praleidusio T.Lydekos sąskaitoje – 9 taškai (dvitaškiai 4/5, baudos 1/3), 3 atkovoti ir 1 perimtas kamuolys, dvi klaidos ir trys pražangos.

Kitų rungtynių rezultatai
 
Trevizo „Benetton“
80
77
Bolonijos GMAC
 
 
Bjelos „Angelico“
73
79
Riečio „Solsonica“
 
 
Teramo „Banca Tercas“
80
73
Udinės „Snaidero Cucine“
 
 
Kazertos „Eldo“
0
0
Ferraros „Carife“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius