-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 05

Moterų krepšinio rinktinės trenerio rinkimų užkulisiai: Rimantas Grigas kandidatavo tik dėl „svorio“

Trečiadienį Kaune susirinkęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas moterų krepšinio rinktinės treneriu paskyrė 30-metį Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ trenerio Rimanto Grigo asistentą Mantą Šernių. Vykdomojo komiteto nariai turėjo rinktis iš dviejų kandidatų ir tuo pačiu kolegų – M.Šerniaus ir R.Grigo. Nedidele balsų persvara (8 prieš 6) jaunystė nugalėjo patirtį, tačiau pats R.Grigas teigė, kad į šias pareigas kandidatavo be didelio noro.
Rimantas Grigas
Rimantas Grigas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Aš rimtai nekandidavau – sakiau, kad jei jiems reikia, dėl „svorio“ galiu kandidatuoti. Maniau, kad ten bus rimtesnis konkursas, su daugiau kandidatų, o dabar tie rinkimai truputį nuviliantys išėjo. Manau, kad organizuota buvo nekaip“, – 15min.lt ketvirtadienį sakė R.Grigas.

Nors prieš LKF vykdomojo komiteto posėdį buvo neoficialiai kalbėta, kad, be M.Šerniaus, į nacionalinės moterų komandos trenerio kėdę taikos ir Linas Šalkus bei Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, tačiau per rinkimus jų kandidatūros svarstytos nebuvo.

J.Štreimikytė-Virbickienė kandidatuoti į trenerės kėdę atsisakė pati, motyvuodama patirties trūkumu, tačiau, kodėl nebuvo L.Šalkaus, neaišku.

„Buvo svarstoma ir daugiau kandidatūrų, tačiau krepšinio federacija pageidavo, kad vykdomojo komiteto nariai turėtų rinktis iš kuo mažiau pavardžių. J.Štreimikytė-Virbickienė savo galimybėmis suabejojo pati, tad buvo nuspręsta duoti vykdomajam komitetui rinktis iš patyrusio ir jauno trenerio.

R.Grigas buvo sutikęs tapti treneriu, o mes džiaugėmės dėl tokio kandidato, kuris yra dirbęs su stipria Baltarusijos rinktine, turi tikrai daug patirties“, – apie rinkimų eigą 15min.lt pasakojo kandidatus LKF siūliusios Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos (LKTA) vykdomojo komiteto narys Rūtenis Paulauskas.

Pats R.Grigas ketvirtadienį pasakojo kiek kitokią istoriją: „Man paskambino vakare prieš pat rinkimus ir pasiūlė. Aš iškart sakiau, kad nelabai galiu dalyvauti, galiu konkurse figūruoti, jei labai reikia, bet laisvas esu tik iki sausio mėnesio. Man Baltarusijos rinktinėje siūlo likti dar dviems metams, iki 2015-ųjų pasaulio čempionato – dabar vyksta derybos“.

Vis dėlto Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ treneriu dirbantis R.Grigas teigė, kad yra patenkintas tokia rinkimų baigtimi ir gyrė savo asistentą.

„Tai yra jaunas, perspektyvus treneris, turintis nemažai žinių, tik jas reikia pritaikyti. Manau, kad Mantas jau yra tam visiškai pasirengęs, ne naujokas, tai jau įrodė dirbdamas su „Viči“ komanda, su kuria dalyvavo moterų Eurolygoje. Aš tikrai džiaugiuosi, kad jis buvo išrinktas.

Tikėjausi, kad ir L.Šalkus kandidatuos, Jurgita Štreimikytė, kurią aš labai palaikau. Man patinka jos darbas, atsidavimas, juk ji mūsų moterų krepšinio Sabonis. Bet jai dar turbūt būtų kiek per didelis krūvis – tik pirmas sezonas „Kibirkštyje“, dalyvavimas Eurolygoje, o iškart po sezono atranka į Europos čempionatą“, – svarstė R.Grigas.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris teigė, kad moterų krepšinio rinktinėje jo rankos gali ir nesimatyti, nors M.Šernius ir dirba kartu: „Kiekvienas treneris turi savo filosofiją, pasirenka, ką pasiimti iš kito, ko ne. Be to, asistento ir vyriausiojo trenerio darbas skiriasi. Į pergales yra daug kelių ir kiekvienas juos pasirenka savus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius