-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 08

Moterų rinktinei – Arvydo Sabonio dėmesys ir linkėjimai

Lietuvos moterų krepšinio rinktinę, nuo pirmadienio Druskininkuose besirengiančią atrankai į kitų metų Europos čempionatą, trečiadienį aplankė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis bei LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. Jie stebėjo pratybas ir palinkėjo moterims sėkmės kovojant dėl kelialapio į Europos čmpionatą.
Arvydas Sabonis ir Lietuvos moterų rinktinės žaidėjos
Arvydas Sabonis ir Lietuvos moterų rinktinės žaidėjos / LKF nuotr.

„Rinktinės nusiteikimas ir naujojo trenerių štabo darbas paliko labai teigiamą įspūdį. Tikiu, kad mūsų moterys pateks į Europos čempionatą ir primins, jog neveltui 1997-aisiais tapo Europos čempionėmis“, – sakė A.Sabonis.

Druskininkuose šiuo metu stovyklauja 15 geriausių Lietuvos krepšininkių. Joms vadovauja treneris Mantas Šernius, kuriam talkina Europos čempionė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vidurio puolėjas Marijonas Petravičius, buvęs Maskvos CSKA fizinio parengimo treneris Evaldas Kandratavičius, Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ fizinio parengimo treneris Martas Skrabulis ir pastaruoju metu Maskvos srities „Chimki“ klube dirbęs treneris Vytautas Valiulis.

M.Šerniaus teigimu, merginos atvyko pasirengusios stovyklai, geros fizinės formos.

„Jos atvyko padirbėjusios namuose, nebereikia visko pradėti iš pradžių. Panelės visos dirba su nuotaika, darbas vyksta gerai“, – sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris M.Šernius.

VIDEO: Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pradėjo pasiruošimą Europos čempionato atrankos kovoms

Druskininkuose rinktinė stovyklaus iki gegužės 25 d. Po to rinktinė persikels į Kėdainius, kur stovyklaus ir rungtyniaus.

Lietuvos moterų rinktinė iš pradžių išmėgins pasirengimą atrankai per kontrolines rungtynes su Ukrainos, Švedijos, Kinijos ir Latvijos rinktinėmis. Vėliau jų varžovėmis kovojant dėl kelialapio į Europos čempionatą bus Makedonijos, Didžiosios Britanijos ir Belgijos krepšininkės.

Norint iškovoti garantuotą kelialapį į Europos čempionatą Vengrijoje, Lietuvos krepšininkėms reikia užimti pirmąją vietą savo grupėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius