Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 08

Moterų rinktinės treneris Algirdas Paulauskas: čempionatą galėtume pradėti jau dabar

Europos moterų krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė pasirengimą tęsia Vilniuje. Penkias kontrolines rungtynes jau sužaidusių lietuvių vyr. treneris Algirdas Paulauskas teigė, jog žaidėjos atsigauna po traumų, tačiau nesiryžo vertinti mūsiškių galimybių senojo žemyno pirmenybėse.
Algirdas Paulauskas
Algirdas Paulauskas / BFL/L.Brundzos nuotr.

„Nuo pat pirmos dienos iki šios nuotaikos labai geros. Net pralaimėjimas Latvijai mums buvo labai naudingas – išryškėjo mūsų trūkumai. Jei ne teisėjų gynybos traktavimas, galėjome ir laimėti, bet dar kartą sakau, kad šis pralaimėjimas mums buvo labai naudingas. Svarbiausia daugiau nepralaimėti“, – teigė A.Paulauskas.

– Ko dar trūksta rinktinei?

– Klimpstame prieš aikštės gynybą, nespėjame greit persiorientuoti ir suorganizuoti puolimo. Yra klaidų ir gynyboje, bet čia klaidų visada bus, kad ir kiek ją betobulintum. Dar stipriai reikia tobulinti aikštės gynybą, bet yra ir daug teigiamų dalykų.

– Kokia situacija su traumomis?

– Gintarė Petronytė grįžo į rikiuotę, šiandien jau treniravosi su kamuoliu. Gintarė dar nėra visiškai atsistačiusi, bet čia daugiau psichologiškai. Dar yra nedidelių traumelių, bet jei šiandien reiktų rungtyniauti, galėtų žaisti visos.

– Su tokia komanda jau galėtumėte pradėti čempionatą?

– Manau, kad galėtume. Kaip ir kiti. Kita savaitė mums bus naudinga, turėsime turnyrą Lenkijoje, dar šį tą patobulinsime. Tačiau, iš principo, jau galėtume žaisti ir dabar.

– Ką dabar tobulinate treniruotėse?

– Dabar daugiau akcentavome gynybą, mokėmės derinuką prieš aikštę. Taip pat pagerinome fizines savybes.

– Kaip į komandą įsiliejo naujokės?

– Esu jomis patenkintas. Dar negalėtų „pavežti“ tiek, kiek senbuvės, tačiau kasdien jos jaučiasi vis drąsiau.

– Su tryliktąja žaidėja atsisveikinsite po turnyro Lenkijoje ar prieš?

– Po turnyro. Kuri krepšininkė tai bus? Gal Linkevičienė? (juokiasi) Nežinau, dabar nesakysiu nieko. Galima vežtis ir keturiolika.

– Jau teko analizuoti būsimas varžoves?

– Dar nežiūrėjome. Laukiame medžiagos. Šiek tiek jau turime informacijos, teko truputį stebėti, todėl šiek tiek žinome varžoves. Ypač turkes. Bet dar laukiame naujausios informacijos.

– Rusės šiais metais jau nėra toks baisus varžovas, kaip anksčiau?

– Kartais būna taip, kad atvažiuoja favoritų komanda ir nieko nelaimi. O kartais komanda, regis, nieko neturėdama, švenčia pergales. Nieko nenoriu sureikšminti.

– Kas bus turnyro favoritai?

– Po Lietuvos kas nors bus (šypsosi). Favoritai tradiciniai. Ispanės visada būna tarp prizininkių. Čekės, ispanės, rusės. Visada gali atsirasti ir „juodasis arkliukas“. Lenkėms optimizmo pridės tai, kad jos žais namuose, tačiau, išėjus veteranėms, komanda šiek tiek susilpnėjo.

VIDEO: A.Paulauskas: iš principo, čempionatą galėtume pradėti jau dabar

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius