-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 14

Moterų rinktinės treneris Algirdas Paulauskas krepšininkės Aušros Bimbaitės apsisprendimo lauks tiek, kiek reikės

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Palangoje baigė pirmąjį pasirengimo 2013-ųjų metų Europos krepšinio čempionatui etapą.
Algirdas Paulauskas
Algirdas Paulauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dešimties dienų treniruočių stovyklos Palangoje metu daugiausiai buvo šlifuojamas krepšininkių fizinis pasirengimas, tačiau rinktinė jau treniravosi ir krepšinio salėje.

Vienintelė iki šiol prie rinktinės neprisijungė Kursko „Dinamo“ klube Rusijoje žaidžianti puolėja Aušra Bimbaitė, kurios sprendimo treneris žada laukti tiek, kiek reikės.

„Viskas priklauso nuo jos pačios. Patyrusi žaidėja gali prisijungti bet kuriuo metu ir sustiprinti komandą. Juolab, kad ji nesėdi vietoje ir treniruojasi, tad Aušros fizinė forma yra gera“, – naujienų portalui 15min.lt sakė A.Paulauskas.

Ketvirtadienį geriausios Lietuvos krepšininkės išskris į Lenkijos miestą Nemodliną, kur penktadienį žais kontrolines rungtynes su Baltarusijos krepšininkėmis. Šeštadienį lietuvių varžovėmis bus lenkės, o sekmadienį – ukrainietės.

„Kol kas viskas mane labai tenkina. Visos žaidėjos yra sveikos, noriai treniruojasi ir dirba, tad viskas yra labai gerai“, – džiaugėsi moterų rinktinės treneris Algirdas Paulauskas.

Nepaisant to, kad rinktinės kandidačių sąraše yra septyniolika pavardžių, o iš jų treniruojasi šešiolika, A.Paulauskas dar nežada mažinti krepšininkių skaičiaus.

„Dar tikrai nebus jokių sprendimų dėl atkabinimo – tam reikia daugiau laiko. Juk nebūna, kad po pabėgiojimo miške tampa aišku, kad negali žaisti krepšinio. Kol kas visos gali būti atkabintos ir visos patekti į rinktinę“, – tikino A.Paulauskas.

Nors, pasak trenerio, rinktinė sporto salėje treniravosi tik šešis kartus, Lenkijoje jau bus bandoma ieškoti krepšininkėms tinkamų derinių, tam tikrų taktinių sprendimų.

„Krepšininkės susirinko po metų pertraukos, tad viską praktiškai pradedame iš naujo. Ieškosime, kam „limpa“ kurie deriniai, kurios žaidėjos stipresnės vienose, kuriose – kitose situacijose, jau galvosime ir apie taktiką“, – pasakojo krepšininkių treneris.

Po mačų Lenkijoje krepšininkės grįš į Lietuvą, kur gegužės 22–28 dienomis treniruosis Druskininkuose. Treniruočių stovyklos metu krepšininkės gegužės 25-ąją vyks į Latviją, kur sužais kontrolines rungtynes su šios šalies komanda.

Paskutinė treniruočių stovykla birželio 5–11 dienomis vyks Panevėžyje, o iš viso per pasirengimo ciklą krepšininkės sužais 11 kontrolinių mačų. Ketveri iš jų vyks Lietuvoje, Panevėžyje, tačiau pirmasis mačas mūsų šalyje (birželio 6 d. su Japonijos rinktine) bus uždaras.

Europos moterų krepšinio čempionatas birželio 15–30 dienomis vyks Prancūzijoje, o lietuvės D grupėje kausis su Baltarusijos, Čekijos ir Kroatijos rinktinėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius