Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 04

Naudingiausias NBA sezono žaidėjas – „Warriors“ snaiperis Stephonas Curry

NBA lyga paskelbė svarbiausio 2014-2015 sezono asmeninio prizo nugalėtoją – MVP apdovanojimą laimėjo „Golden State Warriors“ klubo lyderis Stephenas Curry.
Stephenas Curry
Stephenas Curry / „Scanpix“/AP nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

27 metų krepšininkas buvo geriausias NBA reguliaraus sezono nugalėtojos „Warriors“ žaidėjas. Jis komandoje pirmavo pagal rezultatyvumą, rezultatyvius perdavimus ir perimtus kamuolius.

S.Curry per visą reguliarųjį sezoną įmetė net 286 tritaškius – tai visų laikų NBA rekordas. Tolimus metimus jis pataikė 44 proc. taiklumu.

Šį sezoną krepšininkas per mačą rinko po 23,8 taško (6-as rezultatas lygoje), 7,7 rezultatyvaus perdavimo (6-as rezultatas lygoje) ir 2,04 perimto kamuolio (4-as rezultatas lygoje) bei 4,3 atkovoto kamuolio.

MVP rinkimuose S.Curry surinko 100 iš 130 pirmųjų vietų ir su 1198 taškais aplenkė Jamesą Hardeną (936 tšk.), LeBroną Jamesą (552 tšk.), Russellą Westbrooką (352 tšk.) ir Anthony davisą (203 tšk.).

„Smagu matyti dar vieną vaikiną, kuris yra gimęs Akrone ir laimi MVP prizą“, – su pergale krepšininką pasveikino L.Jamesas. Pastarasis ir S.Curry yra gimę toje pačioje ligoninėje.

S.Curry vedama „Warriors“ tapo 10-ąja geriausia NBA reguliaraus sezono komanda, iškovojusia net 67 pergales per 82 mačus.

Tai tik antrasis „Warriors“ klube rungtyniaujantis MVP po legendinio Wilto Chemberlaino, kuris prizą laimėjo dar 1959-60 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius