-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 31

Naudingiausias savaitės LKL žaidėjas Karolis Petrukonis: „Svarbiausia yra pataikyti pirmąjį metimą“

Besibaigiančios savaitės naudingiausias LKL žaidėjas – Utenos „Juventus“ vidurio puolėjas Karolis Petrukonis. Jis rungtynėse su Kauno rajono „LSU-Atleto“ ekipa pataikė 12 dvitaškių iš 14, pelnė 28 taškus ir surinko 35 naudingumo balus.
Karolis Petrukonis (centre)
Karolis Petrukonis (centre) / Alfredo Pliadžio nuotr.

K.Petrukonis, sužaidęs kol kas geriausias sezono rungtynes, Žinių radijo laidai „LKL dienoraštis“ sakė, kad tokį rezultatą lėmė kelios aplinkybės. Anot krepšininko, ir varžovas buvo silpnesnis, ir pačiam sekėsi gerai.

„Laimėjom kelerias rungtynes iš eilės. Visi sėkmingai sužaidėme. Buvo motyvacijos išlaikyti tokį gerą žaidimo ritmą. Rungtynėse svarbiausias – pirmasis metimas. Nesvarbu ar centrui, ar snaiperiui. Jeigu pirmą metimą pataikai, jautiesi visai kitaip. Tada jau visos rungtynės einasi lyg per sviestą“, – kalbėjo krepšininkas.

Jeigu pirmą metimą pataikai, jautiesi visai kitaip. Tada jau visos rungtynės einasi lyg per sviestą, teigė K.Petrukonis.

Utenos ekipa šį sezoną „banguoja“. Sunki pradžia, trenerių kaita, atsigavimas, vėl duobelė, vėl pagerėjęs žaidimas. Vardindamas tokio nestabilaus žaidimo priežastis, K. Petrukonis svarstė, kad galbūt kartais pritrūksta sėkmės, kartais susikaupimo. Toks jau yra tas krepšinis. Su visomis komandomis LKL čempionate reikia kovoti. Aiškių autsaiderių nėra, taip pat nėra ir neįveikiamų ekipų.

Prisimindamas kelių mėnesių senumo įvykius, kai ekipoje pasikeitė treneriai, krepšininkas pabrėžė, kad naujasis treneris (Virginijus Sirvydis – red.) į žaidimą įnešė daugiau laisvumo.

„Nebesame tokie susikaustę, įsprausti į tam tikrus rėmus. Jis leido mums daugiau patiems spręsti, kaip tęsti puolimą, kada atakuoti krepšį.“

Uteniškių rytoj laukia Prienų ekipa, su kuria teks labiau pasistengti, kad pavyktų pakartoti sėkmę.

„Manau, kad tiek komandai, tiek man pačiam, nuo pirmųjų minučių reikia būti labai susikaupus. Žinoma, tai yra stipresnis varžovas. Bet jis – įveikiamas. Jei išeisim į aikštelę ir padarysim savo namų darbus, viskas bus gerai. Prienuose niekam nebūna lengva. Bet kuo stipresnis varžovas, tuo labiau reikia susikoncentruoti. Prienų komanda yra patyrusi. Manau, kad su jais reikia žaisti agresyviai. Jie remiasi 7 žaidėjais, tad šitą dalyką reikia išnaudoti“, – svarstė geriausias savaitės LKL žaidėjas.

Jei išeisim į aikštelę ir padarysim savo namų darbus, viskas bus gerai, tvirtino K.Petrukonis.

K.Petrukonis mano, kad uteniškiams, kaip jaunesnei komandai, reikia rengti daugiau greitų atakų ir kibiai gintis. Neišnaudotas koziris rungtynėse su „Atletu“ buvo tritaškiai metimai. Tąsyk „Juventus“ nepataikė nei vieno tritaškio iš devynių bandymų.

„Kalbėjome su komandos draugais apie tai. Nusprendėme, kad jeigu jau nelemta pataikyti, tai ir nepataikysi. Tiesiog buvo tokia diena. Visus taškus sumetėm iš baudos aikštelės. Kiek pamenu, tokių rungtynių, kad neįmestume nė vieno tritaškio, prieš tai tikrai nebuvo“, – teigė K.Petrukonis.

Paprašytas palyginti savo žaidimą sezono pradžioje ir dabar, K.Petrukonis sakė, kad sezono pradžia jam visada būna sunki.

„Man sunku įsivažiuoti. Daug kas pastebėjo, kad mano žaidimas gerėja po Naujųjų metų. Nežinau, kokia to priežastis. Gal vasarą reikia daugiau padirbėti. Tiesiog taip yra“, – svarstė krepšininkas.

„Juventus“ dabar yra aštuntoje lentelės vietoje. K.Petrukonis mano, kad per kelias pozicijas pasistūmėti aukštyn ekipa tikrai gali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius