-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 18

Tarp penkių naudingiausių Eurolygos penktosios savaitės žaidėjų atsidūrė Donatas Motiejūnas ir Paulius Jankūnas

Į naudingiausių penktosios ULEB Eurolygos vyrų krepšinio turnyro reguliariojo sezono savaitės žaidėjų penketuką pateko du lietuviai – antrą vietą su 38 balais užėmė Kauno „Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas ir Gdynės „Asseco Prokom“ (Lenkija) komandos krepšininkas Donatas Motiejūnas.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / T.Lukšio/BFL nuotr.

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį svečiuose paskutinėmis susitikimo sekundėmis 78:80 nusileido „KK Zagreb“ (Kroatija) klubui, o 27-erių metų 203 cm ūgio kapitonas šiame susitikime pelnė 24 taškus, po krepšiais atkovojo 11 ir perėmė 2 kamuolius, sykį prasižengė ir išprovokavo 9 šeimininkų pražangas. Per nepilnas 28 minutes (27:53) P.Jankūnas prametė tritaškį, pataikė 6 dvitaškius iš 8 bei realizavo 12 baudų metimų iš 16.

„Asseco Prokom“ ekipa ketvirtadienį svečiuose 73:84 pralaimėjo Sienos „Montepaschi“ (Italija) krepšininkams, o 21-erių metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas iš Lietuvos į aikštelės šeimininkų krepšį įmetė 26 taškus, atkovojo 9 kamuolius, blokavo varžovo metimą, du kartus suklydo, surinko 3 pražangas ir privertė varžovus prasižengti 6 sykius. Per 35 minutes (34:48) D.Motiejūnas pataikė 4 tritaškius iš 7, 6 dvitaškius iš 9 bei realizavo 2 baudų metimus iš 4.

Naudingiausiu penktosios savaitės žaidėju tapo Rusijos rinktinės ir Maskvos CSKA (Rusija) klubo puolėjas Andrejus Kirilenka.

CSKA krepšininkai dar trečiadienį savo aikštėje 77:66 nugalėjo Malagos „Unicajos“ (Ispanija) ekipą, o antrąsyk naudingiausiu savaitės žaidėju šį sezoną tapęs 30-metis 206 cm ūgio puolėjas nugalėtojams pelnė 17 taškų, po krepšiais atkovojo 9 ir perėmė 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 varžovų metimus, kartą suklydo, dusyk prasižengė, išprovokavo 7 varžovų pražangas bei surinko 39 naudingumo balus. 35 minutes (34:59) žaidęs A.Kirilenka pataikė vienintelį mestą tritaškį, 1 dvitaškį iš 2 bei realizavo 12 baudų metimų iš 13.

Trečias su 30 naudingumo balų liko 32-ejų metų 191 cm ūgio amerikietis Terrellas Lyday (Kazanės „Uniks“, Rusija), o naudingiausių savaitės žaidėjų penketą su 27 balais užbaigė 27-erių metų 200 cm ūgio graikas Kostas Vasiliadis (Bilbao „Gescrap BB“, Ispanija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius