-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 04

Naujai kuriamoje Rusijos krepšinio lygoje galės žaisti tik pajėgiausi šalies klubai

Rusijos krepšinis vasarą veikiausiai patirs perversmą. Jau kurį laiką planuojama kurti naują Rytų Europos lygą. Tiesa, pasirodė informacija, jog joje dalyvauti galės tik pajėgiausios Rusijos komandos.
Ramūnas Šiškauskas nuo 2007 metų žaidžia CSKA klube
Ramūnas Šiškauskas nuo 2007 metų žaidžia CSKA klube / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujoji lyga turėtų sujungti Rusijos ir VTB Vieningosios lygos čempionatus. Kadangi ULEB vadovai praėjusiais metais pranešė, kad komandos, dalyvaujančios Eurolygos ar Europos taurės turnyre, galės varžytis tik nacionaliniame čempionate.

Visgi, ką turės daryti silpniausios dabartinių Rusijos pirmenybių komandos – nežinia. VTB Vieningosios lygos prezidento Sergejaus Ivanovo teigimu, kalbėti apie silpnesnių klubų dalyvavimą naujajame čempionate būtų tiesiog naivu.

„Apie tai šnekėti būtų naivu. Kai kurios komandos neturi tinkamų arenų. Jos neturi transliavimo įrangos ar neatitinka saugos standartų“, – mintis dėstė S.Ivanovas.

Dabartinėje VTB Vieningoje lygoje rungtyniauja komandos iš 9 šalių, tačiau kitąmet šis skaičius gali gerokai aptirpti.

Kokiame turnyre žaisti kitais metais, turės rinktis ir pajėgiausios Lietuvos komandos: Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Kalbėdamas su Rusijos žiniasklaida, „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas yra užsiminęs, jog jo klubas tikrai liks VTB Vieningoje lygoje. Visgi, grįžęs į Lietuvą, verslininkas kalbėjo, kad komanda žais ir Lietuvos krepšinio lygos (BEKO-LKL) čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius