-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 19

Naujasis „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio asistentas Dainius Adomaitis: „Tai – geras mano karjeros žingsnis“

Naujajam Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos vyriausiojo trenerio asistentui Dainiui Adomaičiui ekipos žaidėjai jau pirmąją darbo dieną padovanojo dovaną – pergalę.
Dainius Adomaitis ir Arvydas Gronskis
Dainius Adomaitis ir Arvydas Gronskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį 38 metų krepšinio specialistas prisijungė prie „Lietuvos ryto“ trenerių štabo ir tapo Dariaus Maskoliūno asistentu, o sostinės ekipa VTB Jungtinės lygos čempionate „Siemens“  arenoje 78:71 (26:17, 22:25, 18:14, 12:15) pranoko Zgorželeco „Turow“ krepšininkus iš Lenkijos. Taigi, „Lietuvos ryto“ ekipai nuo šiol  vadovaus du „D“ – Darius ir Dainius.

„Galėjome be vargo anksčiau laiko laimėti laimėtas rungtynes, bet... Ach, jau ta jaunystė – ekipoje per daug jaunatviško azarto. Kai turėjome dvylikos taškų persvarą, žaidėjai galėjo išlaikyti pranašumą ir jį padidinti, bet jie norėjo visko iškart ir greitai. Tai yra dabartinis „Lietuvos ryto“ žaidimas – jaunatviškumas ir noras greitai nugalėti“, – šypsodamasis pirmosios darbo dienos įvykius  apibendrino D.Adomaitis.

Šį sezoną D. Adomaitis pradėjo Vroclaveko „Anwil“ (Lenkija) ekipos vyriausiojo trenerio poste, tačiau spalį buvo atleistas. Klubo vadovai šį sprendimą motyvavo prastais komandos rezultatais.

Prieš tai du sezonus Lietuvos krepšinio specialistas dirbo lenkų Slupsko „Energa Czarni“ ekipoje, su kuria Lenkijos pirmenybėse iškovojo trečiąją vietą. 

D.Adomaitis sostinės klube pakeitė serbą Srdjaną Flajsą, kurį į komandą atsivežė tuometis jos strategas Aleksandras Džikičius. „Lietuvos ryto“ trenerių štabe taip pat dirba Arvydas Gronskis.

D.Maskoliūnas ir D.Adomaitis ne vienerius metus yra žaidę Kauno „Žalgirio“ komandoje. Su ja abu krepšininkai 1998 metais iškovojo Europos taurę, 1999 triumfavo Eurolygoje, o 2000-aisiais petys į petį kovojo Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse ir pasidabino bronzos medaliais.

- Tai žingsnis į priekį ar atgal – juk buvote komandos strategu, o dabar esate trenerio asistentas, 15min.lt paklausė D.Adomaičio.

- Tai geras mano karjeros žingsnis. Juk „Lietuvos rytas“ žaidžia Eurolygoje prieš stipriausias žemyno komandas ir geriausius trenerius. Ar reikia dar kažką sakyti?

- Nematote problemos, kad trenerio biografijoje turėsite įrašą, jog buvote strategu, o po to asistentu...

- Tikrai nematau jokių problemų. Kai kada būtina susidėlioti akcentus... Yra darbas – krepšinis ir yra gyvenimas... Aš jaučiuosi patenkintas, jog esu namie, su šeima ir galiu dirbti namuose...

- Krimtote legionieriaus duoną Lenkijoje, Italijoje, Prancūzijoje ir Latvijoje. Ir trenerio duoną valgėte Lenkijoje. Su kuo geriau bendrauti – lietuviais ar kitų šalių žaidėjais ar krepšinio specialistais?

- Tik su lietuviais... Turime labai didelę problemą, jog išvykę mūsų treneriai nesugeba klubo šeimininkams įrodyti, jog būtina asistentais pasikviesti kitą Lietuvos trenerį. Juk lietuviška krepšinio mokykla yra kitokia nei kitos ir tik du vienos mokyklos specialistai gali geriausiai sutarti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius