Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 11

Naujienos iš FIBA: Europos krepšinio čempionatai vyks kas ketverius metus

Sekmadienį FIBA surengė susirinkimą Malaizijos sostinėje Kvala Lampūre, kuriame priėmė radikalius sprendimus dėl Europos čempionatų ir kitų žemynų turnyrų tvarkaraščių.
Simas Jasaitis stabdo Kobe Bryantą
Simas Jasaitis stabdo Kobe Bryantą / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Buvo įprasta, jog Europos čempionatai ir kitų žemynų turnyrai vyko kas dvejus metus, tačiau dabar jie bus organizuojami kas ketverius metus. Keičiasi ir pasaulio čempionatų tvarkaraštis.

Tiesa, šie pakeitimai įsigalios nuo 2017 metų.

Svarbiausi pokyčiai nuo 2017 metų:

-Buvo nutarta, jog po 2014 metų pasaulio čempionato Ispanijoje, kitas turnyras vyks ne 2018 metais, o 2019 ir bus organizuojamas kas ketverius metus. Iš viso dalyvaus nebe 24, o 32 šalių komandos.

-Atranka į pasaulio čempionatą vyks dvejus metus ir bus suskirstyta į 6 etapus: 2017 m. lapkritį, 2018 m. vasarį, birželį, rugsėjį, lapkritį bei 2019 metų vasarį. Rinktinės bus suskirstytos į A ir B divizionus – po 4 arba 3 komandas.

-Azijos ir Okeanijos regionų komandos žais Azijos-Ramiojo vandenyno regiono kvalifikacines varžybas į FIBA pasaulio taurę, bet kvalifikacija į Olimpines žaidynes išliks universali.

-Nuo 2017 metų žemynų čempionatai vyks kas ketverius metus. Atrankos etapas bus panašus į pasaulio čempionato sistemą.

-Atranka į olimpines žaidynes vyks ne per Europos čempionatą, o per planetos pirmenybes. Taip pat vyks ir atrankos turnyrai, kurie bus suskirstyti į 4 zonas.

„Krepšinis turi plisti, o tai įvykti gali tik tada, kai žmonės savo šalies komandą žaidžiant matys dažniau. Džiaugiuosi, jog buvo priimti šie pakeitimai, kurie leis augti bei vystytis šiam žaidimui visame pasaulyje“, – kalbėjo FIBA prezidentas Yvanas Mainini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius