-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 04 26

Nauris Macis turės sumokėti 1300 litų baudą, bet su broliu tikisi prisiteisti šimtąkart didesnę pinigų sumą

Kauno apylinkės teismas, išnagrinėjęs Kauno apylinkės prokuratūros pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu baudžiamojoje byloje, nusprendė: Rygoje gyvenantį Lietuvos pilietį Naurį Macį pripažinti kaltu padarius nusikaltimą ir skirti jam 1300 Lt baudą.
Normunds ir Nauris Maciai
Normunds ir Nauris Maciai / BFL/Tomo Lukšio nuotr.
Temos: 1 Bauda

Taip baigėsi 2013-ųjų kovo 7-osios incidentas „Žalgirio“ arenos prieigose, kai Kauno komandos gerbėjas Nauris Macis prie išėjimo į automobilių stovėjimo aikštelę, tyčia vieną kartą kumščiu smogė į galvą Madrido „Real“ žaidėjui Rudžiui Fernandezui, tuo jam sukeldamas fizinį skausmą. Teismas pripažino, kad viešoje vietoje krepšinio aistruolis elgėsi įžūliai, demonstravo savo nepagarbą aplinkiniams, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

„Tačiau skirdamas bausmę kaltinamajam, teismas atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, kaltės formą, padarytos nusikalstamos veikos motyvus ir tikslus, kaltinamojo asmenybę, jo atsakomybę lengvinančią ir sunkinančią aplinkybę”, – teigiama teismo baudžiamajame įsakyme, kurį gavo internetinė svetainė kaunozurnalistai.lt , – „Kaltinamojo padaryta nusikalstama veika priskiriama prie nesunkių tyčinių nusikaltimų. Nauris Macis anksčiau neteistas, nebaustas administracine tvarka. Atsižvelgiant į tai, jog už kaltinamojo padarytą nusikalstamą veiką gali būti skiriama prokurorės siūloma bausmė, nusikaltimo padarymo aplinkybės yra pakankamai aiškios, turtinė žala nepadaryta, procesas užbaigtinas teismo baudžiamuoju įsakymu.“

Kartu su Nauriu įvykio vietoje buvusiam broliui dvyniui Normundui, kaip anksčiau esame rašę, nebuvo pateikti kaltinimai, nes jis nepažeidė viešosios tvarkos. Tačiau Nepriklausoma Eurolygos drausmės komisija, net netyrusi įvykio, Kauno „Žalgirio“ klubui skyrė 25 tūkst. eurų (86,3 tūkst. litų) piniginę baudą, o broliams Maciams visiems laikams uždraudė įžengti į „Žalgirio“ areną. Apie tai išgirdusi viena garsi Latvijos advokatų firma, turinti savo atstovybes įvairiose Europos šalyse, pasisiūlė nemokamai padėti broliams dvyniams, ginant jų garbę ir orumą.

– Su Latvijos advokatu Kasparu Freimaniu šiandien Rygoje pasirašėme mūsų atstovavimo būsimoje byloje sutartį, – informavo svetainę kaunozurnalistai.lt Normundas Macis. – Prityręs teisininkas, su kuriuo sekmadienį atvykstame į Vilnių, su kolegomis lietuviais advokatais pradės ruošti dokumentus Eurolygai, Eurosport TV, „Žalgiriui“, o paskui ir prašymą teismui. Aš niekuo nenusikaltęs, o brolis, kuriam teismas skyrė minimalią bausmę, nesame tarptautiniai teroristai ar banditai Europoje, kaip mus tada įvardijo pareigūnai ir žiniasklaida... 

Latvijos teisininkų nuomone – broliai Nauris ir Normundas Maciai laimės bylą dėl jų garbės ir orumo įžeidimo, taip pat jie sieks, kad būtų sumažinta ar net panaikinta „Žalgirio“ klubui skirta piniginė bauda.

Rygoje gyvenantys lietuviai iš Eurolygos ir Eurosport TV prisiteistus pinigus, o jie gali siekti ne vieną šimtą tūkstančių eurų, perves į savo mylimos Kauno komandos sąskaitą. Be to, dvyniai Maciai jau ruošia dokumentus fondo „Broliukai“ steigimui. Įvairiose šalyse surinktas lėšas jie taip pat skirs Lietuvos krepšinio puoselėjimui.

Pažeminti ir kai kurių žmonių pasmerkti broliai už savo spontanišką poelgį iš karto po įvykio Kaune viešai atsiprašė televizijos laidoje „Krepšinio pasaulyje“, ir pasižadėjo savo veikla visiems įrodyti, kaip jie mylėjo ir tebemyli oranžinio kamuolio sportą.

Naurio ir Normundo, balandžio 28-ąją a.a. tėvo Kazio gimtinėje Lietuvoje švęsiančių savo keturiasdešimt trečiąjį gimtadienį, gyvenimas vertas įdomaus kino filmo...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius