Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 18

NBA.com apie Donatą Motiejūną: „Pasiruošęs skristi“

Artėjant NBA naujokų biržai, dar vienas Lietuvos krepšinio talentas sulaukė stipriausios pasaulio krepšinio lygos svetainės nba.com dėmesio. „Įkvėptas unikalios tatuiruotės, Donatas Motiejūnas yra pasiryžęs įrodyti, kad nėra tipinis aukštaūgis iš Europos“, – rašo krepšininką kalbinęs žurnalistas Scottas Howardas-Cooperis.
Donatas Motiejūnas NBA lygoje tikisi tapti atradimu.
Donatas Motiejūnas NBA lygoje tikisi tapti atradimu. / „Scanpix“ nuotr.

Pokalbis prasidėjo neįprastai: D.Motiejūnas kilstelėjo savo marškinėlius ir pademonstravo įspūdingą tatuiruotę – virš širdies skrendantį erelį, kuris naguose laiko krepšinio kamuolį. Dėl šio kūrinio, kuris uždengia beveik visą kairę krepšininko krūtinės pusę, D.Motiejūnas pas tatuiruočių meistrą turėjo iškęsti tris skausmingus apsilankymus.

„Perskaičiau daugybę knygų apie erelius. Mane tai įkvepia. Man tikrai patinka jų požiūris“, – paaiškino 20-metis lietuvis.

„Požiūris?“ – pasitikslino žurnalistas.

„Jie niekada nepasiduoda. Kai sugriebia, tarkim žuvį ar dar kažką, niekada nepaleidžia. Nesvarbu, kas nutiktų. Vienoje knygoje rašė, jog jie rado erelio skeletą, tačiau šalia nebuvo žuvies. Tai reiškia, jog žuvis įveikė erelį ir jį pražudė, tačiau šis vis tiek nepaleido“, – tęsė D.Motiejūnas.

„Žuvis, kuri žudo erelius. Štai, kur pakrypo pokalbis“, – vėliau parašė S.Howardas-Cooperis.

Prognozuoja aukštą šaukimą

Anot žurnalisto, pernai D.Motiejūnas galėjo tapti aukščiausiai pašauktu užsieniečiu krepšininku, tačiau lietuvis tada pasitraukė iš biržos. Šiemet, kaip prognozuojama, jis greičiausiai taps ketvirtu arba penktu aukščiausiai pašauktu užsieniečiu – po Jono Valančiūno, Jano Vesely, Bismacko Biyombo ir dėl traumos visą sezoną praleidusio Eneso Kanterio.

„D.Motiejūnas yra potencialus pirmojo dešimtuko šaukimas šių metų NBA naujokų biržoje. Beveik neabejojama, jog loterijoje jis tikrai bus pašauktas“, – rašo S.Howardas-Cooperis.

214 cm ūgio D.Motiejūnas yra vertinamas, kaip labai talentingas žaidėjas puolime, tačiau jam iš karto primetamas europietiško aukštaūgio stereotipas – labiau mėgstančio atakuoti iš vidutinio nuotolio, nei grumti po krepšiu. Lietuvis kritikuojamas dėl mažai atkovojamų kamuolių, tačiau giriamas dėl sugebėjimų pats pelnyti taškus bei sukurti galimybių pasižymėti komandos draugams.

„Jeigu remtumėmės logika, daugiausia šansų, jog D.Motiejūną pakvies Milvokio „Bucks“ ekipa. Jie turi 10-ąjį šaukimą, o Milvokio tikslas yra sustiprinti puolimą, kuris praėjusį sezoną buvo prasčiausias visoje lygoje. D.Motiejūnas privalo žaisti šalia gerai besiginančio vidurio puolėjo ir Andrew Bogutas ištaisytų daug lietuvio klaidų bei neatkovotų kamuolių“, – mano S.Howardas-Cooperis.

Tikisi tapti atradimu

Žmonės NBA lygoje pamatys, jog moku daugybę senosios mokyklos krepšinio elementų, kurių JAV jau nebėra, – sakė D.Motiejūnas.

„Manau, jog esu pakankamai geras žaidėjas, kuris gali daug ką nuveikti. Esu kitokio stiliaus nei amerikiečiai. Mėgstu greitą žaidimą, o NBA lygoje toks ir žaidžiamas. Nebijau kontaktinės kovos“, – save apibūdino D.Motiejūnas.

„Žmonės NBA lygoje pamatys, jog moku daugybę senosios mokyklos krepšinio elementų, kurių JAV jau nebėra. Manau, jog tapsiu tam tikru atradimu“, – pridūrė lietuvis.

„D.Motiejūno istorija gali pakrypti įvairiai. Jei jis taps puolimo siaubu, su -niolikos ir daugiau taškų  vidurkiu – niekas nebus nustebintas. Tačiau jei jis taps statistu, kuriam koją kiš prasta gynyba ir kova dėl kamuolių – daugybė žmonių taip pat nesistebės. Arba jis įrodys skeptikams, jog gali sėkmingai grumtis po krepšiu ir ilgam taps startinio penketo krepšininku. Galbūt jis atvyks su erelių požiūriu“, – svarstė nba.com žurnalistas S.Howardas-Cooperis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius