-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 06

NBA ekspertas Dougas Smithas: Jonas Valančiūnas ne tobulėja, o trypčioja vietoje

Praėjusią savaitę pasirodžiusi laida „The Starters“, kurioje Jonas Valančiūnas buvo įvardytas kaip vienas iš labiausiai šį sezoną nuviliančių krepšininkų, paskatino kalbas, kad lietuvis iš tiesų neišnaudoja savo potencialo.
Brookas Lopezas ir Jonas Valančiūnas
Brookas Lopezas ir Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Tokią nuomonę išdėstė ir „Toronto Star“ apžvalgininkas Dougas Smithas, kuris teigia, kad šį sezoną J.Valančiūno puolimas yra stipresnis ir užtikrintesnis, tačiau gynyba išlieka nestabili ir nepatikima.

Anot kanadiečio, lietuvis žengia žingsnį į priekį ir du žingsnius atgal, taip nesugebėdamas nuosekliai gerinti savo žaidimo.

J.Valančiūno komandos draugams šis krepšininko adaptacijos laikotarpis yra ypatingai erzinantis. Tačiau pastaruoju metu jis vėl žaidžia užtikrintai. Komandos treneriai trokšta lietuvio stabilumo, kurio jis iki šiol nepademonstravo.

„Raptors“ treneris Dwane'as Casey neseniai gyrė lietuvį, kad šis taip lengvai nepraranda vietos po krepšiu, tuo pačiu atskleisdamas, kad komandoje yra nustatyta taisyklė: „Jonas turi mus sutikti pusiaukelėje ir tvirtai užsiimti vietą po krepšiu, tuomet komandos draugai jam perduos kamuolį. Jeigu Joną išstumia iš aikštelės, jam kamuolio duoti negalima.“

Treneris pabrėžė, kad iškritus iš rikiuotės Kyle'ui Lowry, J.Valančiūnui teks imtis svarbesnio vaidmens.

Apžvalgininkas pažymi, kad lietuvis vis dar nėra užtikrintas gynėjas ir dažnai per lėtai reaguoja „pick and roll“ situacijose.

„Kol jis nebus užtikrintesnis šiose situacijoje – ypač rungtynių pabaigoje, kai „Raptors“ reikia patikimesnio gynėjo, J.Valančiūnas liks tik neišpildytų pažadų ryšulys, kupinas „jeigu“, „bet“ ir potencialo“, – užbaigia D.Smithas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius