Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 29

NBA komisaras Adamas Silveris: Donaldas Sterlingas nuo NBA atskirtas iki gyvos galvos ir susimokės milijonus

Antradienį NBA komisaras Adamas Silveris surengė specialią spaudos konferenciją, kurios metu paskelbė sankcijas įžeidžiančius komentarus apie juodaodžius pareiškusiam „Clippers“ klubo savininkui Donaldui Sterlingui. Šis iki gyvos galvos negalės turėti nieko bendro su klubu ar NBA ir turės sumokėti 2,5 milijono dolerių baudą.
NBA komisaras Adamas Silveris
NBA komisaras Adamas Silveris / „Scanpix“ nuotr.

NBA pagaliau pasisakė klausimu, kuriuo pasaulio krepšinio bendruomenė diskutuoja jau kelias dienas. NBA komisaras Adamas Silveris paskelbė, kad „Clippers“ savininkas Donaldas Sterlingas yra suspenduojamas visam gyvenimui: „Mano sprendimas įsigalioja tuojau pat – Donaldas Sterlingas yra atskiriamas nuo NBA visam gyvenimui. Jis negali lankytis jokiose rungtynėse ar treniruotėse. Taip pat jis turės sumokėti maksimalią 2,5 mln. dolerių baudą ir mes darysime viską, kad priverstume jį parduoti „Clippers“ klubą.“

A.Silveris tikino, kad nusikaltusio savininko pinigai keliaus organizacijoms, kovojančiomis su diskriminacija. 

D.Sterlingui priskiriami komentarai, kurie buvo nugirsti viename įraše ir paskelbti praeitą savaitgalį garsenybių pasaulio naujienų portalo TMZ, sukėlė audrą, kurios centre atsidūrė 80-metis nekilnojamojo turto magnatas, 1981 metais įsigijęs „Clippers“ už 12 mln. dolerių.

Atsargūs rėmėjai pirmadienį vienas po kito atšaukinėjo palaikymą Los Andželo krepšinio klubui „Clippers“, didėjant spaudimui dėl rasistinių komentarų, siejamų su tos NBA komandos savininku milijardieriumi Donaldu Sterlingu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius