Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 30

NBA lokautas: dėl esminių dalykų susitarta, beliko susitarti dėl smulkmenų

Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lokautas greičiausiai skaičiuoja paskutines dienas. Niujorko žiniasklaida praneša, jog jau pasiekta 95 proc. susitarimo tarp lygos klubų vadovų ir žaidėjų sąjungos.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Skelbiama, jog jau pasiektas susitarimas dėl esminių dalykų – kontraktų trukmės, prabangos mokesčių, mainų taisyklių ir „algų kepurės“ išimčių bei kitų dalykų.

Prabangos mokestis bus sugriežtintas, o sutarčių laikotarpiai – sutrumpinti. Pranešama, jog žaidėjai padarė daug nuolaidų NBA ekipų savininkams ir daug kur turėjo nuolaidžiauti.

Vis dėlto NBA vis dar nori sugriežtinti kai kurias taisykles, tarp kurių ir uždraudimas įsigyti žaidėją ir iškart jį iškeisti. Nors dauguma derybų sąlygų labiau tenkina vadovus, krepšininkai mainais už tai gaus palengvintas mainų taisykles ir mažiau trukdžių apribotiesiems laisviesiems agentams.

Nors derybų pabaiga jau ne už kalnų, lokautas jau padarė nemažai žalos. Reguliarusis sezonas startuos geriausiu atveju gruodį, nes atšaukti visi numatyti lapkričio mėnesio susitikimai. Be to, lyga patyrė milžiniškų finansinių nuostolių, kai kurie žaidėjai patraukė žaisti į kitus žemynus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius