-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 16 /22:51

NBA: Arvydo Sabonio ir Jono Kazlausko akivaizdoje „Raptors“ iškovojo antrą pergalę iš eilės

NBA lygoje sekmadienio vakarą Lietuvos laiku ginklus Toronte surėmė lietuviški klubai: „Toronto Raptors“ su Jonu Valančiūnu ir Linu Kleiza namuose įveikė „Houston Rockets“.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

„Raptors“ (6/19) varžovus nugalėjo pačioje mačo pabaigoje – 103:96 (26:28, 23:21, 28:22, 26:25). Tai buvo antra iš eilės Toronto komandos pergalė, o „Rockets“ Toronte pralaimėjo dešimtą kartą per pastaruosius 11-a susitikimų.

Įdomu, kad abi pastarasias pergales „Raptors“ pasiekė dėl traumos nerungtyniaujant rezultatyviausiam komandos žaidėjui Andrea Bargnani.

Puikiai šiose rungtynėse žaidė nuo „Raptors“ atsarginių žaidėjų suolelio pakilę žaidėjai, jie pelnė net 49 taškus. Tarp jų buvo ir rezultatyviausias mačo žaidėjas A.Andersonas, pelnęs 24 taškus bei puikiai žaidęs paskutinėmis mačo akimirkomis.

„Rapros“ įžaidėjas iš Ispanijos J.Calderonas pasižymėjo trigubu dubliu – 18 taškų, 14 rez. perd. ir 10 atk. kam.

Jonas Valančiūnas mačą pradėjo startiniame penkete, tačiau žaidė tik 14 minučių. „Centras“ į krepšį metė dukart ir kartą pataikė, taip pat atkovojo 2 kamuolius, dukart blokavo varžovo metimą, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą suklydo.

L.Kleiza rungtyniavo 19 minučių (daugiausiai – pirmoje mačo dalyje) ir pelnė du taškus (0/4 trit., 1/2 dvit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir dukart prasižengė.

„Raptors“: A.Andersonas 24, D.DeRozanas (7 atk. kam.) 19, J.Calderonas 18, E.Davisas 13.

„Rockets“: J.Hardenas (7/15 dvit. 0/3 trit., 14/15 baudų) 28, M.Morrisas 19, C.Parsonsas 12, C.Delfino 10.

Prieš rungtynes „Raptors“ arenoje Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis Jonui Valančiūnui įteikė geriausio Lietuvos metų krepšininko apdovanojimą.

VIDEO: Jonas and Sabonis - Dec. 16, 2012

Rungtynės:

Ketvirtas kėlinys: „Raptors“ – „Rockets“

102:96 Fantastiškai sužaidė A.Andersonas – po „Raptors“ išsimetimo iš užribio gynėjas įkalė iš viršaus su varžovo pražanga taip neleisdamas jiems prasižengti. A.Andersonas pataikė baudą ir „Raptors“ šventė pergalę.

99:96 „Rockets“ naujokas C.Parsonsas pataikė tik vieną baudos metimą.

99:95 Tikras nervų karas – dvi baudas sumetė A.Andersonas. Liko 13 sekundžių.  

97:95 Abi baudas sumetė ir „Rockets“ lyderis J.Hardenas. Rungtynių pabaigą J.Valančiūnas ir L.Kleiza stebejo ant atsarginių žaidėjų suolelio.

97:93 C.Delfino pelnė du dvitaškius iš eilės ir „Rockets“ beveik pavijo varžovus (95:93). Iki mačo pabaigos liko 25 sekundės. J.Calderonas sumetė abi baudas.

95:89 Iki mačo pabaigos liko minutė, o J.Calderonas sumetė abu baudos metimus.

93:89 Likus žaisti dvi minutės „Rockets“ sumažino atsilikimą, o „Raptors“ gynėjas T.Rossas prametė du baudos metimus.

93:84 Puikiai žaidžiantis A.Andersonas baudų metimais atstatė 9 taškų persvarą. 

89:80 T.Rosso dvitaškis „Raptors“ klubui suteikė jau 9 taškų persvarą.

L.Kleiza pasodintas ant atsarginių žaidėjų suolelio.

82:76 Po A.Andersono tritaškio „Raptors“ susigrąžino 6 taškų persvarą. L.Kleiza netrukus užsidirbo antrą pražangą.

Kėlinio pradžioje L.Kleiza prametė ketvirtą tritaškį, o kitoje atakoje ir dvitaškį.

Trečias kėlinys: „Raptors“ – „Rockets“ 77:71 (26:28, 23:21, 28:22)

77:71 Kėlinį taikliais baudos metimais užbaigė J.Hardenas

77:69 11-as J.Calderono perdavimas arenoje susirinkusius žiūrovus dar kartą pakėlė iš savo vietų. E.Davisas trečio kėlinio metu jau surinko 13 taškų – bent pusę jų – po ispano virtuoziškų perdavimų. Likus žaisti pusę minutės į aikštę grįžo L.Kleiza.

75:67 J.Calderonas netruko atlikti dešimtą perdavimą ir turi dvigubą dublį, netrukus tritaškį įsmeigė A.Andersonas. 

70:64 J.Calderonas tiesiog siautėjo – dar du ispano perdavimai baigėsi D.DeRozano ir A.Johnsono dvitaškiais. Ypač puikiai J.Calderonas po krepšiu jau kelis kartus surado E.Davisą. Ispanas jau atliko 9 rez. perd.

66:62 „Raptors“ aukštaūgis E.Davisas trečio ketvirčio metu jau pelnė 11 taškų.

64:57 Dvejose atakose iš eilės J.Calderonas atliko puikius perdavimus, kurie baigėsi komandos draugų dvitaškiais.

58:54 J.Valančiūnas gynyboje sugriebė antrą kamuolį. Sužaidus kiek daugiau nei penkias minutes J.Valančiūnas buvo pasodintas ant atsarginių žaidėjų suolelio.

56:50 Ketvirtį geriau pradėjo šeimininkai – dvitaškį pataikė D.DeRozanas, o 5 taškus sumetė E.Davisas. J.Valančiūnas jau blokavo du varžovų metimus.

Linos Paulauskaitės nuotr./Jonas Valančiūnas su komandos draugais
Linos Paulauskaitės nuotr./Jonas Valančiūnas su komandos draugais

Kėlinį abi komandos pradėjo tokiais pat penketais kaip ir pirmąjį, tai reikšia, kad aikštėje yra J.Valančiūnas.

Po dviejų kėlinių daugiausiai taškų „Raptors“ klubui pelnė D.DeRozanas ir J.Calderonas (po 11), „Rockets“ ekipoje J.Hardenas įmetė 14, o M.Morrisas – 13 taškų. „Raptors“ per pirmus du kėliniu atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir blokavo net 9 varžovų metimus, o „Rockets“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 22:20.

Lietuviai per pirmas 24 minutes neišsiskyrė: J.Valančiūnas per nepilnas devynias minutes įmetė dvitaškį (1/2), atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą sulydo.

Aukštaūgiui sėdo ant atsarginių suolo pirmo kėlinio viduryje, tačiau tuomet į aikštę žengė L.Kleiza ir žaidė iki antro kėlinio pabaigos. Jis iš pradžių labai greitai išmetė tris tritaškius, tačiau nepataikė nė vieno. Vėliau puolėjas ėmė žaisti ramiau, atkovojo du kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, o vienoje atakoje galingai įkrovė į krepšį.

Linos Paulauskaitės nuotr./Arvydas Sabonis
Linos Paulauskaitės nuotr./Arvydas Sabonis

Antras kėlinys: „Raptors“ – „Rockets“ 49:49 (26:28, 23:21)

49:49 Tokius skaičius po dviejų kėlinių rodė švieslentė.

47:43 Antras L.Kleizos rezultatyvus perdavimas taip pat baigėsi taikliu A.Johnsono metimu.

45:37 L.Kleiza atliko pirmą rezultatyvų perdavimą, kuris užsibaigė taikliu A.Johnsono dvitaškiu.

Rungtynių komentatorius tiesioginiame eteryje kalbino Lietuvos krepšinio legendą Arvydą Sabonį, kuris stebi šį mačą Toronte. Sabo teigimu J.Valančiūnui reikia sustiprėti fiziškai ir daug dirbti, tada jis galės dar geriau varžytis NBA lygoje.

41:37 Į tai tritaškiu atsakė T.Rossas, kitoje svečių atakoje L.Kleiza atkovojo pirmą kamuolį, o J.Lucasas III įsmeigė dar vieną tritaškį ir „Raptors“ išsiveržė į priekį. Dar vieną dvitaškį įmetė A.Andersonas. L.Kleiza gynyboja nusiėmė antrą kamuolį.

33:37 J.Lucasas III pataikė tritaškį ir sumažino svečių pranašumą iki vieno taško (33:34), tačiau netrukus tolimu metimu atsakė „Rockets“.

26:32 L.Kleiza prametė jau trečią tritaškį, tačiau kitoje atakoje įkalė iš viršaus.

Linos Paulauskaitės nuotr./Linas Kleiza
Linos Paulauskaitės nuotr./Linas Kleiza

Pirmas kėlinys: „Raptors“ – „Rockets“ 26:28

26:28 Paskutinėmis kėlinio sekundėmis C.Delfino per L.Kleizos rankas pataikė dar vieną tritaškį.

24:25 L.Kleiza prametė antrą tritaškį, o „Rockets“ tolimą metimą pataikė ir pirmą kartą išsiveržė į priekį.

24:21 „Rockets“ pelnė du tritaškius iš eilės, pasižymėjo C.Delfino ir M.Morrisas. Netrukus pirmą savo tolimą metimą prametė L.Kleiza.

22:15 M.Pietrusas pelnė dvitaškį, tačiau į tai J.Hardenas atsakė dvitaškiu su L.Kleizos pražanga.

20:10 J.Valančiūnas prametė metimą ir buvo pasodintas ant atsarginių žaidėjų suolelio. Aikštėje pasirodė Linas Kleiza.

20:8 J.Calderonas (9 tšk.) įmetė tritaškį, kartu su J.Valančiūnu perėmė kamuolį, o atakos metu perdavė kamuolį lietuviui, kuris pelnė pirmuosius savo taškus.

15:6 Puikų tolimą tritaškį pataikė D.DeRozanas, o kitoje atakoje po J.Valančiūno rezultatyvaus perdavimo iš vidutinio nuotolio pataikė J.Calderonas.

10:2 J.Valančiūnas atkovojo pirmą kamuolį šiose rungtynėse. D.DeRozanas puolime įkalė iš viršaus ir pelnė šeštą savo tašką.

8:2 C.Parsonsas prasiveržė pro J.Valančiūną ir pelnė primuosius svečių taškus. Kitoje atakoje lietuvis savo klaidą ištaisė – varžovas, atsirenkęs į J.Valančiūną, pametė kamuolį, kurį sugriebė D.DeRozanas.

8:0 D.DeRozanas perėmė jau antrą kamuolį šiame mače ir pelnė ketvirtą savo tašką.

6:0 Rungtynes trim rezultatyviom atakom pradėjo „Raptors“ – J.Calderonas pataikė dukart, D.DeRozanas – vieną. Ispanas per kelias minutes jau spėjo atkovoti 4 atšokusius kamuolius.

Startiniai penketai. „Raptors“: E.Davisas, M.Pietrusas, J.Valančiūnas, D.DeRozanas, J.M.Calderonas; „Rockets“: O.Ašikas, J,Hardenas, C.Parsonsas, J.Linas, M.Morrisas.

Šias rungtynes Toronte stebės ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas ir LKF vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas.

Toronto klubas (5 pergalės/19 pralaimėjimų) tik penktadienį nutraukė šešių iš eilės pralaimėjimų seriją, kuomet 95:74 parklupdė „Dallas Mavericks“, o L.Kleiza pelnė 20 taškų. „Raptors“ gretose negali rungtyniauti vieni svarbiausių žaidėjų – italas Andrea Bargnani, Kyle'as Lowry ir Landry Fieldsas.

„Rockets“ (11/11) klubas per pastarasias dešimt rungtynių Toronto yra pralaimėjęs net 9 kartus, tačiau pirmojoje šiemet ekipų dvikovoje Hiustone šventė pergalę 117:101. Šį sezoną „Rockets“ išvykose yra laimėjusi tik dvi rungtynes iš aštuonių.

„Rockets“ lyderiai šiame sezone yra: Jamesas Hardenas (vid. 24,8 tšk.), Chandleris Parsonsas (15,7 tšk.), Patrickas Pattersonas (13,2 tšk.) ir turkas Omeras Ašikas (10,5 tšk., 11,5 atk. kam.).

„Raptors“ klube pirmaisiais smuikais griežia (be traumuotų krepšininkų) DeMaras DeRozanas (18 tšk.) ir Jose Manuelis Calderonas (9,8 tšk., 6,8 rez. perd.). Tikimąsi, kad abu Lietuvos atstovai rungtyniaus starto penkete – J.Valančiūnas jame žaidė kol kas visas rungtynes iki šiol.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius