-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 01

NBA uždraus „Twitter“, „Facebook“ ir mobilųjį telefoną

NBA lygos vadovybė nusprendė, kad ateityje naudotis mobiliaisiais telefonais ir tokiais interneto socialiniais tinklais kaip „Twitter“ ar „Facebook“ rungtynių metu bus griežtai draudžiama, praneša ESPN.
K.Bryantui mobilų telefoną teks palikti namie.
K.Bryantui mobilųjį telefoną teks palikti namie. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai NBA lyga jau pranešė specialioje atmintinėje visiems 30 klubų. Draudimas naudotis elektroninėmis priemonėmis įsigalios likus 45 minutėms iki rungtynių pradžios ir tęsis iki paskutinių interviu per spaudos konferencijas po rungtynių.

Visa tai bus taikoma žaidėjams, treneriams ir komandų personalui. Kokios bausmės laukia nepaklusniųjų, NBA dar nepaskelbė. Lygos naujienas puslapyje „Twitter“ seka apie 1,4 mln. žmonių, daugelis krepšininkų asmeninėse svetainėse trumpomis 140 ženklų naujienomis dalijasi su skaitytojais apie savo sportinį ir asmeninį gyvenimą.

„Twitter“ tema jau buvo iškilusi per „Didžiojo kirčio“ turnyrą JAV. Tuomet per socialinį tinklą buvo nutekinama vidinė informacija. Tokį NBA lygos sprendimą parėmė treneriai ir komandų vadovai, kurie su nerimu stebi augantį žaidėjų komunikacijos mobilumą.

„Miami Heat“, „Toronto Raptors“, „Milwaukee Bucks“ ir „Los Angeles Clippers“ klubai savo krepšininkų socialinį aktyvumą šią savaitę suvaržė dar griežtesnėmis taisyklėmis, nei tai padarė NBA.

Tiesa, „Dallas Mavericks“ komandos savininkas Markas Cubanas nebuvo sužavėtas šio NBA draudimo. Paprastai pirmoje eilėje prie komandos sėdintis milijardierius nepatenkintas tokiu suvaržymu. Kai M.Cubanas pernai per atkrintamųjų varžybų seriją tarp „Mavericks“ ir „Nuggets“ pasiskundė vieno teisėjo sprendimu, turėjo paploninti savo kišenę 25 tūkst. JAV dolerių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sh.O’Nealas stebi rungtynes Orlande
Sh.O'Nealas draudimo neišsigando.

Vienas aktyviausių „Twitter“ rašytojų Shaquille'as O'Nealas savo puslapyje turi apie 2,3 mln. lankytojų. „Naujosios taisyklės manęs neliečia“, – į NBA sprendimą reagavo Šakas. „Cleveland Cavaliers“ vidurio puolėjas dažniausiai žinutes rašo tuomet, kai nėra su komanda.

Labiausiai NBA sprendimas taikytinas Charlie Villanueva, žaisiančiam „Detroit Pistons“ ekipoje. Sunkusis krašto puolėjas praėjusį sezoną vilkėdamas „Milwaukee Bucks“ aprangą mėgo rašinėti į „Twitter“ puslapius per rungtynių pertraukas, tad šį NBA draudimą išdidžiai vadina „Villanueva taisykle“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius