-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 21 /2013 12 22

„Neptūnas“ LKL galiausiai nutraukė Utenos užkeikimą – šiame mieste iškovojo pergalę, sirgaliai susigrūmė su policija

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai iškovojo džiugią pergalę – išvykoje po pratęsimo rezultatu 79:76 (20:21, 6:11, 19:19, 20:14, 14:11) nukovė Utenos „Juventus“. Šia pergale „Neptūnas“ nutraukė užkeikimą Utenos arenoje – pirmą kartą per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybių istoriją varžovus įveikė šioje sporto salėje.
 „Neptūnas“
„Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iki ketvirtojo kėlinio dažniau 5-7 taškais priekyje buvo aikštės šeimininkai, o vienu metu jie pirmavo ir dviženkle persvara – 42:31.

„Neptūnas“ antrojoje rungtynių pusėje mobilizavosi – ketvirtojo kėlinio pradžioje po Simo Galdiko dviejų iš eilės taiklių atakų iš po krepšio ir Mariaus Runkausko baudos rezultatas jau buvo lygus – 53:53, o dar po kelių akimirkų Valdas Vasylius pataikė abi baudas ir išvedė klaipėdiečius į priekį – 55:54. Justas Sinica taikliu metimu skirtumą padidino iki 3 taškų – 57:54.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 4 minutėms penktąją pražangą užsidirbo ir aikštę palikti buvo priverstas „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika.

Tuo uteniškiaii pasinaudojo ir išlygino rezultatą – 60:60, o iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 1 min. 23 sek. po Aido Viskonto 5 iš eilės pelnytų taškų aikštės šeimininkai vėl išsiveržė į priekį – 65:60.

Nesutriko ir klaipėdiečiai – tuoj pat tritaškiu atsakė Marius Runkauskas, o dar kitoje atakoje jis privertė prasižengti „Juventus“ įžaidėją Aidą Viskontą. Abi Mariaus Runkausko baudos buvo taiklios ir rezultatas iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 47 sek. vėl tapo lygus – 65:65.

Per tą laiką nei „Juventus“, nei „Neptūnas“ nesugebėjo suregzti rezultatyvių atakų, todėl teko žaisti pratęsimą.  Jį užtikrinčiau žaidė ir triumfavo „Neptūno“ žaidėjai.

Su komanda į Uteną nevyko amerikietis Andrew Smithas, kuris dėl sveikatos problemų liko Klaipėdoje. Kol kas dar „Neptūnui“ padėti negali ir po traumos reabilitaciją atliekantis Arnas Butkevičius.

Tai buvo penktoji klaipėdiečių pergalė  LKL pirmenybėse. Kaip rašo krepsinis.net, rungtynės Utenoje neapsiėjo be konfliktų – rungtynių metu įvyko „Neptūno“ sirgalių ir policijos konfliktas.

Dešimtmetį šventusius Klaipėdos klubo sirgalius sustiprino grupė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos gerbėjų būrys.

Pasibaigus ketvirtajam mačo kėliniui įvyko konfliktas tarp apsaugos darbuotojų ir „Neptūno“ sirgalių, kuris peraugo į rimtą susistumdymą – atvykusi policija sulaikė keliolika svečių komandos sirgalių, arenoje buvo sulaužytos kelios kėdės.

Daugiausia taškų „Neptūnui“ pelnė: Marius Runkauskas 25, Valdas Vasylius 18, Vytautas Šarakauskas 8.

„Juventus“: Aidas Vsikontas 24, Karolis Petrukonis 14, Nikita Barinovas 13.

Kazys Maksvytis (Klaipėdos „Neptūno“ treneris): „Noriu pasidžiaugti šiomis rungtynėmis, nes tai buvo paskutinis mačas prieš šventes. Džiugu, jog nuėmėme du prakeiksmus: laimėjome rungtynių pabaigą ir įveikėme „Juventus“ komandą jų aikštelėje.“

Virginijus Sirvydis (Utenos „Juventus“ treneris): „Tos kelios klaidelės pirmaujant visuomet išmušaą komandą iš vėžių. Klaidų su varžovais padarėme gal ir vienodai, tačiau 2-3 iš jų mums buvo labai skaudžios. Daug klaidų padarė du žmonės, įžaidėjui tai gal ir atleistina, tačiau aukštaūgis to neturėtų daryti.

„Neptūno“ krepšininkus užgrūdino sunkios rungtynių pabaigos šiame sezone. Mačo pabaigoje M.Runkauskas ėmėsi iniciatyvos ir savo penkiais taškais iš eilės išplėšė pratęsimą. Apmaudu baigti metus tokiu pralaimėjimu, tačiau bent jau metų pabaigoje pradėjome žaisti taip, kaip aš noriu.“

VIDEO: "Neptūno" ir "Juventus" treneriū komentarai

Kitas rungtynes „Neptūnas“ žais gruodžio 30 dieną Rusijoje su Maskvos CSKA komanda. Tai bus VTB Jungtinės lygos rungtynės.

Kitame LKL čempionato mače triuškinamą pergalę iškovojo Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (9/6), namuose 86:50 (25:5, 21:13, 16:14, 24:18) nepasigailėjusios Panevėžio „Lietkabelio“ (3/11) krepšininkų.

Atkarpa 12:0 rungtynes pradėję aikštės šeimininkai tęsė galingą spurtą ir po pirmojo kėlinio pirmavo 25:5. Vaizdas nesikeitė ir per kitus tris ketvirčius: pasvaliečiai nė karto neleido varžovams priartėti ar sumažinti skirtumą iki vienženklio skaičiaus.

„Pieno žvaigždės“: Ingusas Bankevicas 19, Paulius Sorokas ir Dovydas Redikas po 13, Egidijus Dimša 12, Žygimantas Jonušas 11.

„Lietkabelis“: Parrishas Brownas 14, Dinma Odiakosa 13, Vaidas Kariniauskas 9, Ryanas Olanderis 8.

Matas Šernius (Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ trenerio asistentas): „Tikiuosi, visi pamatėt, kokie pikti įžengėme į aikštelę. Pastarosios dvi pralaimėtos rungtynės tikrai nebuvo pakėlusios mums nuotaikos, todėl išsiliejome mače su „Lietkabeliu“. Turėjome uždavinių, kurių siekėme visus kėlinius. Aišku, varžovai nebuvo tokie agresyvūs ir leido mums įvykdyti viską, no norėjome.

Visi, kas žaidė, atidavė save iki galo, pelnė taškus ir buvo naudingi komandai. Mes taip pat labai daug dėmesio skyrėme gynybai, todėl ir džiaugiamės tokiu rungtynių rezultatu.“

Mindaugas Brazys (Panevėžio „Lietkabelio“ trenerio asistentas): „Vyrai jau buvo nusiteikę šventėms, o „Pieno žvaigždės“, kelias rungtynes pralaimėjusi keliais taškais, buvo labai agresyviai nusiteikusi. Tai mus išvėžė iš vėžių. Peržiūrėsime vaizdo įrašą ir turėsime daug priežasčių diskusijoms. Turėjome daug problemų tiek puolime, tiek gynyboje.“

VIDEO: "Pieno žvaigždžių" ir "Lietkabelio" trenerių komentarai

Trečiajame šeštadienio LKL mače Alytaus „Dzūkija“ (6/8) namuose 90:74 (22:15, 26:19, 19:9, 23:31) nugalėjo Kauno rajono „LSU-Atletą“ (3/11) ir iškovojo trečią pergalę iš eilėsi.

„Dzūkija“: Martynas Paliukėnas 22, Tautvydas Šležas (10 atk. kam.) 14, Eigirdas Žukauskas 13, Tomas Lekūnas 9, Paulius Dambrauskas 8.

„LSU-Atletas“: Karolis Babkauskas ir Šarūnas Vingelis po 17, Žygimantas Skučas 15, Paulius Malašauskas 7, Vidmantas Sragauskis 6.

Mindaugas Lukošius (Alytaus „Dzūkijos“ treneris): "Smagu, jog tokiu akordu pavyko užbaigti šiuos metus. Trys pergalės iš eilės LKL čempionate tikrai atgaivino mūsų pasitikėjimą. Laukėme šio laimėjimo, tačiau su tokia ekipa kaip „LSU-Atletas“ niekada negali atsipalaiduoti, nes gali sulaukti tritaškių lavinos.

Esu patenkintas, jog šiandien pavyko pažaisti visiems krepšininkams ir visi sugebėjo pelnyti taškus. Sveikinu visus alytiškius ir miesto krepšinio mėgėjus su šia pergale."

VIDEO: Mindaugo Lukošiaus komentaras

Lygoje pirmauja pergalingai žaidžiantis Vilniaus „Lietuvos rytas“ (4 pergalės ir 0 pralaimėjimų), lenkiantis Prienų „TonyBet“ (12/2) klubą bei trečioje vietoje esančius Kauno „Žalgirio“ (5/2) krepšininkus.

BEKO-LKL turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, pergalių procentas):

1. Vilniaus „Lietuvos rytas“ 4 4 0 100

2. Prienų „TonyBet“ 14 12 2 85,7

3. Kauno „Žalgiris“ 7 5 2 71,4

4. Klaipėdos „Neptūnas“ 7 5 2 71,4

5. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ 15 9 6 60,0

6. Kėdainių „Nevėžis“ 12 7 5 58,3

7. Alytaus „Dzūkija“ 14 6 8 42,9

8. „Šiauliai“ 13 5 8 38,5

9. Utenos „Juventus“ 14 5 9 35,7

10.Kauno rajono „LSU-Atletas“ 14 3 11 21,4

11.Panevėžio „Lietkabelis“ 14 3 11 21,4
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius