-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 11

„Neptūnas“ yra arti susitarimo su Martynu Andriuškevičiumi, bet iš rėmėjų prašo daugiau pinigų

Klaipėdos krepšinio klubas „Neptūnas“, šį sezoną žaisiantis ir VTB Jungtinėje lygoje, siekia didesnio finansavimo tiek iš rėmėjų, tiek iš Klaipėdos miesto savivaldybės. Komanda derina sutartį su NBA trumpai žaidusiu, o praėjusio senono didžiąją dalį dėl traumos ir operacijos praleidusiu 218 cm ūgio 26 metų centru Martynu Andriuškevičiumi.
Martynas Andriuškevičius
Martynas Andriuškevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Antradienį klubo direktorius Osvaldas Kurauskas susitiko su miesto vadovu Vytautu Grubliausku. Į susitikimą jį atlydėjo buvęs merai Rimantas Taraškevičius bei Eugenijus Gentvilas. Pastarasis yra ir klubo valdybos pirmininkas.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ direktorius Osvaldas Kurauskas patikino, kad komandoje dar bus korekcijų.
A.Kripaitės/15min.lt nuotr.
Osvaldas Kurauskas patikino, kad komandoje dar bus korekcijų.

Pasirašyta sutartis su pagrindinio klubo rėmėjo „Vakarų laivų gamyklos“ vadovu Arnoldu Šileika. Ši kompanija „Neptūnui“ padidino finansavimą šiems metams. Didesnį finansavimą skyrė ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Šiems metams valstybinė įmonė buvo numačiusi skirti 70 tūkst. Lt. „Neptūnui“, tačiau pavykus sutaupyti dalį lėšų, skirtų dalyvavimui tarptautinėse parodose ir projektuose, krepšinio klubui skirta dar 80 tūkst. Lt.

Anot valdybos pirmininko E.Gentvilo, klubui pradėjus žaisti VTB jungtinėje lygoje automatiškai padidės ir sąnaudos. Krepšininkams teks vykti ir į Maskvą, ne tik po kaimyninę Latviją bei Estiją.  

Skaičiuojama, kad šiam sezonui „Neptūnui“ reikės 2,5–3 mln. Lt. „VTB jungtinė lyga yra svarus argumentas rėmėjams. Tada jie žiūri kur kas rimčiau“, – teigė E.Gentvilas. Tačiau jis neslėpė, kad klubo valdyba neturi didelių iliuzijų dėl rezultatų VTB jungtinėje lygoje. Šioje lygoje premijuojamos visos komandos, išskyrus paskutiniąsias dvi. Viliamasi, kad „Neptūno“ komanda galės gauti premiją. 

„Dalyvavimas šioje lygoje leidžia išlaikyti žaidėjus, taip pat pritraukti žiūrovus. Tikimės, kad sirgaliai pirks bilietus į areną ir taip parems Klaipėdos krepšinio klubą“, – teigė E.Gentvilas. 

LKL lygoje iškeltas tikslas – būti tarp keturių pajėgiausių Lietuvos komandų. Praėjusį sezoną „Neptūnas“ ketvirtfinalyje nusileido „Šiauliams“. 

Anot klubo direktoriaus O.Kurausko, komandoje – nemažai pasikeitimų. „Neptūną“ treniruoti ėmėsi Kazys Maskvytis. Artimiausiu metu bus susitarta su M.Andriuškevičiumi, prie komandos prisijungė Kauno "Žalgiryje" karjerą pradėjęs 190 cm ūgio 32 metų įžaidėjas Giedrius Gustas, kuris pernai rungtyniavo Lenkijoje. „Per V.Garasto taurės varžybas įsitikinome, kad mūsų silpnoji vieta – centro puolėjai. Artimiausiu metu komandoje gali būti korekcijų“, – teigė pašnekovas. 

Klaipėdos miesto savivaldybė „Neptūnui“ skyrė 450 tūkst. Lt. Tačiau krepšinio klubo vadovai pageidauja papildomo 1 mln. Lt. Klaipėdos meras V.Grubliauskas teigė, kad miestas negali išskirti vienos sporto šakos. Dėl galimybių papildomai finansuoti krepšinio komandą bus tariamasi miesto tarybos posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius