Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 06 19

Netikėtai paaugęs ir pasunkėjęs Jonas Valančiūnas teigiamai nustebino NBA skautus

Sparčiai artėjant birželio 23 dienai, kai NBA lygos klubai kvies krepšininkus naujokų biržoje, dar vieną teigiamo įvertinimo sulaukė Jonas Valančiūnas. „Adidas EuroCamp“ stovykloje Trevize (Italija), išmatavus J.Valančiūną paaiškėjo, kad krepšininko ūgis yra 213 сm, o svoris – 111 kg.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas pakviestas į „Žaliąjį kambarį“. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tai teigiamai nustebino NBA skautus, kurie anksčiau manė, jog 19-mečio Lietuvos talento ūgis yra 208 cm, o svoris – 104 kg.

„J.Valančiūno ištiestų į viršų rankų ilgis siekia 223 cm, o stovėdamas ir iškėlęs vieną ranką jis gali pasiekti 282 cm aukštį. Anksčiau maniau, kad jo ūgis yra 208 cm ir jis sveria 104 kg. Tai yra didelis skirtumas“, – rašo NBA apžvalgininkas iš ESPN Chadas Fordas.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas taip pat buvo pakviestas dalyvauti NBA naujokų biržos renginyje, birželio 23 dieną vyksiančiame Naujajame Džersyje.

Lietuvis kviečiamas į „Žaliąjį kambarį“ – taip vadinama vieta, esanti arti NBA naujokų biržos pagrindinės scenos. Ten kvietimus atvykti gauna krepšininkai, kurie, prognozuojama, bus pakviesti aukščiausiais šaukimais pirmajame rate.

Be J.Valančiūno pakvietimai buvo įteikti Kylie Irvingui, Derrickui Williamsui, Enesui Kanteriui, Brandonui Knightui, Kemba Walkeriui, Janui Vesely, Kawki Leonardui, Chrisui Singletonui, Klay Thompsonui, Tristanui Thompsonui, Jimmeriui Fredette, Marcusui Morrisui ir Alecui Burksui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius