-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 14

NKL išlikimo rungtynėse „Radviliškis-Juodeliai“ įveikė Plungės „Olimpą“

Priešpaskutiniame NKL reguliariojo sezono ture susitiko dėl išlikimo lygoje kovojančios komandos – Radviliškio „Radviliškis-Juodeliai“ (7/20) ir Plungės „Olimpas“ (7/21). Sėkmė šį kartą lydėjo Radviliškio ekipą, kuri 97:86 palaužė varžovus.
„Olimpo“ aukštaūgis Dainius Vaitelis
„Olimpo“ aukštaūgis Dainius Vaitelis / Sauliaus Čirbos nuotr.


Prieš šią dvikovą geresnėje pozicijoje buvo rungtynėmis daugiau sužaidę žemaičiai, mat už tiesioginius konkurentus turėjo viena pergale daugiau, o pirmąją tarpusavio dvikovą laimėjo aštuonių taškų skirtumu (94:86).

Norint neiškristi iš NKL radviliškiečiams reikėjo pergalės ne mažesniu nei 9 taškų skirtumu. Kitu atveju susitikimas su „Vilniaus-MRU“ Algio Pipiro komandai būtų tapęs atsisveikinimo rungtynėmis.

Nepaisant susiklosčiusios situacijos ir slegiančios įtampos, rungtynes geriau pradėjo šeimininkai. Per 2 minutes Vaidas Trepočka bei Lukas Pipiras pelnė po 4 taškus ir „Radviliškis-Juodeliai“ išsiveržė į priekį 8:4.

Įpusėjus kėliniui po Ryčio Raukčio tritaškio komandas skyrė jau 7 taškai (16:9). Tačiau tuomet „Olimpą“ į priekį truktelėjo taiklūs Dainiaus Vaitelio ir Deivido Keburio metimai. Pastarojo tritaškis paskutinę kėlinio sekundę išvedė svečius į priekį 23:21.

Antrojo ketvirčio pradžioje D.Vaitelio ir Elvino Gintvainio pastangomis svečiai padidino persvarą iki 7 taškų (34:27). Tiesa, tokia persvara laikėsi neilgai. Vietos sirgalių džiaugsmui R.Rauktys per 3 minutes į plungiškių krepšį įsūdė du tritaškius, dar pridėjo du taiklius dvitaškius metimus ir skirtumas aptirpo iki 37:39. Kėlinio pabaigoje žaidimas jau vyko taškas į tašką. Tik šįkart, skirtingai nei prieš dešimt minučių, paskutinė ataka priklausė Radviliškio komandai: ją taikliu dvitaškiu užbaigė Vitalis Pancerevas ir išvedė savo ekipą į priekį – 43:42.

Permainingai rungtynės tęsėsi ir trečiajame ketvirtyje. Iniciatyvos šeimininkų komandoje ėmėsi V.Pancerevas, tačiau į oponento taškus tuo pačiu atsakė E.Gintvainis. Įpusėjus kėliniui „Olimpas“ įgijo keturių taškų pranašumą (57:53, 59:55), bet svečių pastangas niekais pavertė taiklus Tomo Rakausko tritaškis (58:59).

Sauliaus Čirbos nuotr./Alidas Žukauskas
Sauliaus Čirbos nuotr./Alidas Žukauskas

Netrukus Linas Krivickas įmetė dvitaškį, T.Rakauskas dar kartą nubaudė varžovus iš toli ir „Radviliškis-Juodeliai“ vėl persvėrė rezultatą savo naudai (63:59). Kėlinio pabaigoje šeimininkų persvarą dar labiau padidino V.Trepočka, tačiau čia pat tritaškiu atsakė Mindaugas Norvaišas. Prieš lemiamą ketvirtį radviliškiečiai pirmavo 65:62.

Paskutinis kėlinys prasidėjo galingu šeimininkų puolimu. Po tritaškį į „Olimpo“ krepšį įmetė L.Pipiras bei V.Pancerevas ir „Radviliškis-Juodeliai“ pirmą kartą rungtynėse nutolo išlikimui lygoje tinkamu atstumu (71:62).

Tritaškiu įsibėgėjusią Algio Pipiro komandą apramino M.Norvaišas, tačiau tada užstrigo tiek „Olimpo“ puolimas, tiek gynyba. Šeimininkai įmetė 7 taškus be atsako ir nutolo 79:65. D.Vaitelis pelnė dvitaškį su pražanga, bet „Radviliškis-Juodeliai“ į tai atsakė dar vienu spurtu 7:0. Įgiję 18 taškų skirtumą (93:75) šeimininkai nebesižvalgė atgal: taikliai metė baudos metimus ir šventė pergalę rezultatu 97:86.

Rungtynėmis mažiau sužaidę „Radviliškio-Juodelių“ krepšininkai po šio turo vis dar lieka paskutinėje vietoje, tačiau, net ir pralaimėję „Vilniaus-MRU“ komandai, taškais pasivys Plungės „Olimpą“, o dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio nustums pastaruosius į paskutinę NKL turnyro lentelės vietą.

„Radviliškis-Juodeliai“: Lukas Pipiras (6 atk. kam., 2 bl., 3 rez. perd.) 22, Rytis Rauktys 17, Darius Marcinkevičius (6 atk. kam.) 13, Vitalis Pancerevas ir Vaidas Trepočka po 12.

„Olimpas“: Elvinas Gintvainis 23, Dainius Vaitelis (6 atk. kam.) 20, Deividas Keburys (8 atk. kam., 5 praž.) 15, Tomas Domarkas 11.

Kiti rezultatai:

Klaipėdos „Nafta-Universitetas“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ 72:80
„Trakai“ – Jonavos „Petrochema“ 73:70
„Palanga“ – Kauno „Žalgiris-2“ 69:86
Joniškio „Delikatesas“ – „Vilnius-MRU“ 68:60
„Mažeikiai“ – Molėtų „TiuMenas-Ežerūnas“ 88:74
Kauno „JAZZ-KTU“ – „Šilutė“ 75:80

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius