Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 04

NKL savaitės žaidėjas Adomas Drungilas savo taškų neskaičiuoja

Antrą kartą šiame sezone geriausiu NKL savaitės krepšininku pripažintas „Palangos“ aukštaūgis Adomas Drungilas nežada sustoti ir antroje sezono dalyje. Praėjusį savaitgalį po 25 taškus, 12,5 atkovoto kamuolio ir 2,5 blokuoto metimo per rungtynes rinkęs „centras“ pasidalino mintimis apie komandos norą patekti į NKL finalo ketvertą, ekipos vairą perėmusį Virginijų Sirvydį, greitai Lietuvoje sklindančius gandus bei galimybes grįžti į LKL.
Adomas Drungilas
Adomas Drungilas / ReAl moments nuotr.

– Adomai, „Palanga“ tik per plauką nepateko į stipriausių NKL komandų septintuką ir reguliarų sezoną tęsi antroje grupėje. Nepasiilgstate dvikovų su Antanu Udru, Pauliumi Petrilevičiumi, Viktoru Chodosovskiu ir kitais?

– Tikrai gaila, kad nepatekome į pirmą septynetą. Bet yra kaip yra, stengiamės būti geresni antroje sezono pusėje. Žaidimo prieš išvardintus žaidėjus nesureikšminu. Prieš kiekvienas rungtynes gerbiu kiekvieną varžovą ir maksimaliai ruošiuosi kovai su juo.

– Ar dėl to, kad nepatekote į stipresnį NKL pogrupį, komandai keliami tikslai ir ambicijos pasikeitė?

– Tikslai liko tie patys – finalo ketvertas. Tikime savimi, tikime vienas kitu, tikime komanda. Laukiame sezono pabaigos, norime žengti kuo toliau ir pasiekti tą reikalingą rezultatą.

– Kaip pasikeitė komandos žaidimas, prie vairo stojus Virginijui Sirvydžiui? Koks jis treneris? Kokią įtaką jo treniruotės ir schemos daro jūsų žaidimui?

– Atvykus V.Sirvydžiui žaidimas gerėja. Tai pastebi tiek žaidėjai, tiek fanai. Kaip treneris jis yra reiklus maksimalistas. Treniruotėse ir rungtynėse gaunu tiek teorinių, tiek praktinių žinių, net konkrečių judesių ar manevrų.

Į LKL norėčiau grįžti, bet tik į tą komandą, kuriai būčiau reikalingas, kur būčiau pagrindinis savo pozicijos žaidėjas, kur turėčiau tam tikrą vaidmenį.

Pasikeitus treneriui mano žaidimo kreivė šiek tiek krito. Reikėjo laiko įsivažiuoti, prisitaikyti prie naujų žaidimo schemų ir tam tikrų konkrečių reikalavimų. Dabar viskas gerai: aikštėje žinau kur ir ką turiu padaryti, kad komandai būtų gerai.

– Praėjusį savaitgalį buvote arti šio sezono NKL rekordo. Rungtynėse su „Rasais“ surinkote 47 naudingumo balus. Ką manote apie šį mačą ir savo pasirodymą?

– Rungtynėse tikrai neskaičiuoju, kiek pelnau taškų, atkovoju kamuolių ar blokuoju varžovų metimų. Tiesiog stengiuosi išpildyti tai, ko prašo treneris – tik taip galime laimėti rungtynes. Rungtynėse su „Rasais” stipriai sukovojau po lenta, pataikiau metimus. Buvo smagu po rungtynių gauti krūvas sveikinimų dėl gero pasirodymo.

– Prieš Naujuosius metus sklido kalbos, kad jumis domisi „Mažeikiai“ ir kelios užsienio komandos. Kodėl likote „Palangoje“?

– Kalbos Lietuvoje sklinda greičiau nei visur kitur (juokiasi). Aš pats sužinojau iš kitų žmonių, kad palieku „Palangą”. Tik po kurio laiko sulaukiau „Mažeikių“ dėmesio. Pasišnekėjome, tuo viskas baigėsi, derybos neįvyko.

– Keturis sezonus rungtyniavote LKL. Turite tikslą ten sugrįžti?

– Į LKL norėčiau grįžti, bet tik į tą komandą, kuriai būčiau reikalingas, kur būčiau pagrindinis savo pozicijos žaidėjas, kur turėčiau tam tikrą vaidmenį.

– 2012 metais dalyvavote LKL „Oro karaliaus“ konkurse. Ar įgūdžiai vis dar tokie patys geri? Norėtumėte pabandyti jėgas NKL dėjimų konkurse?

– „Oro karaliaus” konkursas man nėra naujiena. Dėti į krepšį tikrai nepamiršau. Manau, sudalyvauti tokiame konkurse vis dar galėčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius