Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 07

Nuomonės nesutapo: „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ treneriai dėstė skirtingas rungtynių baigties priežastis

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje pratęsė savo amžinų varžovų tvirtovėje – „Siemens“ arenoje. Nugalėtojų treneris Aleksandras Trifunovičius įsitikinęs, kad pergalę lėmė jo auklėtinių gynyba, tačiau jo oponentas nenorėjo su tuo sutikti.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pagrindinė priežastis, kodėl laimėjome šias rungtynes, buvo gynyba. Pirmoje ir antroje rungtynių dalyje mes buvome kitokie. Pirmoje – savo pačių sąmonės vergai, o antroje – savo sąmonės viešpačiai. Dar kartą sveikinu savo žaidėjus, priešininkus ir gerbėjus“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Žodį „sąmonė“ vartojo ir A.Džikičius. Jis buvo nusivylęs savo žaidėjų nusiteikimu, tačiau abejojo, ar pralaimėjimą lėmė priešininkų gynyba.

„Gynyba? Nesu tikras dėl to. Tiek Samardžiskis, tiek Valančiūnas nepataikė to, ką turėjo pataikyti. Priežasčių aš turiu kitokių. Manau, tai slypėjo mūsų žaidėjų sąmonėje. Tai ir dėmesio stoka, ir nesugebėjimas susikoncentruoti. Antroje rungtynių pusėje „Žalgiris“ pademonstravo Eurolygos lygio gynybą, tai buvo akivaizdu“, – mintis dėstė „Lietuvos ryto“ vedlys.

Abiejų ekipų strategai išskyrė po vieną savo lyderį, kuriam šiame grandų mače teko žaisti sergant.

„Sonny dvi dienas sirgo, todėl jam nebuvo lengva. Pirmoje pusėje suteikėme varžovams per daug dovanų. Na, o su Collinso problemomis mes susitvarkėme patys“, – mačą analizavo Kauno klubo treneris.

„Valančiūnas susirgo dar prieš Naujuosius metus. Tai turėjo įtakos jo žaidimui. Gal vaikinukas susijaudino po gauto apdovanojimo, bet teisintis čia nevertėtų. Aš linkiu Jonui sveikatos ir toliau augti bei tobulėti kaip žaidėjui“, – teigė A.Džikičius.

Daugelis krepšinio ekspertų prieš šias rungtynes teigė, kad bus labai įdomu stebėti strategų akistatą. Jie pažymėjo, kad A.Trifunovičiui pranašumo turėtų suteikti tai, kad jis dirbo kartu su „Lietuvos rytu“ ir šią komandą gerai pažįsta. Pats treneris apie tai turėjo kitokią nuomonę: „Nesvarbu, kad aš esu treniravęs „Lietuvos rytą“, tai neturėjo reikšmės šioms rungtynėms. Yra daugybė žaidėjų, kurių iš šios komandos aš nepažįstu, o jie yra jos lyderiai.“

A.Trifunovičius spaudos konferencijoje neslėpė geros nuotaikos, sveikino savo kolegas šiuo metu švenčiančius Kalėdas.

„Man iš tikrųjų labai patiko šios rungtynės, aš jomis mėgavausi. Man patiko tai, kaip elgėsi mano komanda, ir sveikinu savo auklėtinius su šia gražia pergale“, – sakė A.Trifunovičius.

Tuo metu A.Džikičius tikino, kad tai tik pirmosios komandų tarpusavio rungtynės, kurios milžiniškos įtakos neturėjo.

„Pralaimėjome, nes po didžiosios pertraukos tapome kitokie. Antroje pusėje darėme klaidas be jokių priežasčių, o „Žalgiris“ mus nubaudė trimis tritaškiais iš eilės. Ne tik klydome, bet ir neatsikovojome kamuolių, nepataikėme lengvų metimų iš po krepšio. Tai tik pirmosios mūsų tarpusavio rungtynės, tad galimybių atsigriebti dar turėsime“, – kalbėjo sostinės klubo treneris.

Beje, jis išskyrė vieną iš priešininkų komandos krepšininkų. Tai – Paulių Jankūną: „Aš manau, kad šio mačo didvyris – Paulius Jankūnas. Jis tiek gynyboje, tiek puolime buvo labai stiprus. Jis – Lietuvos krepšinio rinktinės dalis, turi savo vardą tarp teisėjų ir su tuo požiūriu mes turime susitaikyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius