-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 17

Nusivylęs Aleksandras Džikičius: „Nepasinaudojome galimybe nesunkiai laimėti“

Pirmoji Vilniaus „Lietuvos ryto“ nesėkmė šio sezono Europos taurėje nuvylė vyriausiąjį trenerį Aleksandrą Džikičių. Nors serbas po mačo ir vadino Krasnodaro „Lokomotiv“ klubą stipriausiu L grupėje, jis neslėpė apmaudo dėl išslydusios pergalės.
Aleksandras Džikičius
Aleksandras Džikičius dėl pralaimėjimo kaltino auklėtinių klaidas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Esu nusivylęs savo komandos žaidimu. Turėjome galimybę nesunkiai laimėti, tačiau nepasinaudojome ja“, – teigė A.Džikičius.

Priminsime, jog „Lietuvos rytas“ antradienį išvykoje kapituliavo po pratęsimo – 67:81. Didžiąją rungtynių dalį besivejančiųjų vaidmeniu turėję tenkintis Lietuvos vicečempionai buvo susikūrę puikią galimybę nugalėti, kai paskutinę minutę pirmavo (62:61) ir laikė kamuolį savo rankose. Deja, suklydo ir leido „Lokomotiv“ išplėšti pratęsimą, kuriame šeimininkai jau dominavo.

„Sunku žaisti prieš tokią protingą komandą kaip „Lokomotiv“. Buvo ypač sunku laimėti po to, kai padarėme tiek daug klaidų (23 prieš 14, – past.). Pametėme per daug kamuolių. „Lokomotiv“ yra stipriausia mūsų grupės komanda, bet mes buvome taip arti pergalės... Štai kodėl mes taip graužiamės dėl šios nesėkmės“, – tęsė A.Džikičius.

Apmaudo dėl išslydusios galimybės „Last 16“ etapą pradėti svarbia pergale neslėpė ir „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas. „Sunkios rungtynės. Prastai sužaidėme antrąjį kėlinį. Mes juos pasivijome, bet buvome sutraiškyti dėl savo klaidų. Sveikinu „Lokomotiv“, o kaltinti galime tik patys save. Pralaimėjome dėl savo klaidų“, – sakė S.Babrauskas.

Tuo tarpu „Lokomotiv“ džiaugėsi. „Tikėjomės, kad mačas bus įdomus žiūrovams ir sunkus mums, nes „Lietuvos rytas“ yra stipri ekipa. Jų atakos buvo labai greitos ir jie puikiai žaidė individualiai. Kalbant apie mūsų komandą, Ali Traore išvakarėse patyrė traumą treniruotėje, o Kelvinas Riversas dar neapsiprato su savo vaidmeniu. Tai buvo akivaizdu. Bet mes laimėjome. Sveikinimai mano komandai ir mūsų sirgaliams!“ – kalbėjo vyriausiasis treneris Božidaras Maljkovičius.

„Šiek tiek atsipalaidavome ir momentais praradome koncentraciją, taip iššvaistydami turėtą 14 taškų deficitą. Tai buvo bausmė mums. Mums reikėjo revanšo, nes spalį pralaimėjome jiems VTB Vieningoje lygoje. Tai buvo pirmosios mūsų rungtynės „Last 16“ etape ir mes troškome parodyti, ko esame verti“, – pridūrė „Lokomotiv“ vidurio puolėjas Grigorijus Šukhovtsovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius