-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 31

Oficialu: Andrejus Kirilenka atsispyrė NBA vilionėms ir karjerą tęs CSKA klube

Rusijos krepšinio žvaigždė Andrejus Kirilenka šį sezoną į NBA lygą negrįš. Krepšininkas nusprendė iki sezono pabaigos pasilikti Jono Kazlausko treniruojamoje Maskvos CSKA ekipoje.
Andrejus Kirilenka ir Jonas Kazlauskas
Andrejus Kirilenka lieka Jono Kazlausko auklėtiniu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

30-metis puolėjas prieš šį sezoną su CSKA klubu sudarė trejų metų sutartį, tačiau pasiliko galimybę ją nutraukti, pasibaigus NBA lygos lokautui.

Eurolygoje žibančiam krepšininkui pasiūlymų sugrįžti į JAV netrūko, tačiau po ilgų svarstymų krepšininkas galiausiai apsisprendė sezoną užbaigti gimtinėje.

Pagal sutartį, grįžti į NBA lygą A.Kirilenka galės po kiekvieno sezono.

Šiuo metu krepšininkas sveiksta po peties traumos, tačiau jau sausio 3 dieną aukštaūgis turėtų prisijungti prie komandos.

Eurolygoje A.Kirilenka šį sezoną sužaidė 5 rungtynes ir iš karto tapo naudingiausiu krepšininku. Rusas per susitikimą vidutiniškai rinkdavo 13,8 taško (56,5 proc. dvit., 60 proc. trit., 80,6 proc. baudų), atkovodavo po 9 ir perimdavo 2,2 kamuolio, atlikdavo 3,4 rezultatyvaus perdavimo bei blokuodavo 3,2 metimo.

Jo atstovaujami armiečiai, kurių garbę taip pat gina Darjušas Lavrinovičius ir Ramūnas Šiškauskas, pirmąjį Eurolygos etapą baigė be pralaimėjimų.

CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas: „Manau, kad Andrejaus sprendimas yra geriausia Naujųjų metų dovana CSKA ir Rusijos krepšinio sirgaliams. Džiugu, kad Naujuosius sutiksime sulaukę tokios naujienos. Andrejus parodė, kad yra ne tik nuostabus žaidėjas, bet ir tikras komandos patriotas. Jis nėra žmogus, siekiantis trumpalaikės naudos, o tiesiog nori pamaloninti krepšinio gerbėjus ir populiarinti šią sporto šaką Rusijoje. Mūsų komanda vadovaujasi posakiu: „Visi už vieną, vienas už visus“, todėl mums labai svarbu, kad Andrejus nusprendė likti. Žinau, kad jis turėjo daug galimybių išvykti, o kiekvienas variantas turėjo savo vertę. Vieni pasiūlymai buvo geresni finansiškai, kiti suteikė geresnes gyvenimo sąlygas ar galimybes laimėti NBA čempionatą. Dėl to, Andrejaus sprendimą mes dar labiau vertiname. Dėkoju CSKA vadovams ir linkiu mūsų komandai stiprybės bei sveikatos 2012 metais“.

CSKA žaidėjas Andrejus Kirilenka: „Šį mėnesį svarsčiau visus įmanomus variantus. Galvoje dėliojau pasiūlymų privalumus ir trūkumus, galiausiai padariau išvadą, kad geriausia yra likti CSKA. Pirmojoje sezono pusėje mums pavyko suformuoti puikią, nuostabią atmosferą turinčią komandą. Manau, kad pusiaukelėje sustoti būtų neteisinga. Palikti klubą dabar būtų neteisinga komandos draugų bei sirgalių atžvilgiu. Žaisti CSKA man labai smagu ir darysiu viską, kad laimėtume visus čempionatus, kuriuose žaidžiame. Esu dėkingas klubo vadovams už kantrybę. Taip pat labai dėkoju sirgaliams už paramą ir raginu visus ateiti į CSKA rungtynes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius