-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 27

Oficialu: Marko Popovičius grįžta į „Žalgirį“

Marko Popovičius grįžta į Kauno „Žalgirį“. Sutartis su 29-erių metų 185 cm įžaidėju iš Kroatijos pasirašyta vienam sezonui su galimybe pratęsti dar metams.
Marko Popovičius
Marko Popovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Popovičius „Žalgiriui“ atstovavo 2006-2008 m. Pastaruosius trejus metus žaidėjas praleido Kazanės „Unics“ (Rusija) komandoje.

Praėjusį sezoną su Kazanės klubu kroatas triumfavo Europos taurės varžybose bei buvo išrinktas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju. Europos taurės turnyre Marko vidutiniškai rungtyniavo po 26 minutes, rinko po 13,8 taško, atkovojo po 2,6 kamuolio bei atliko po 5,8 rezultatyvaus perdavimo. Jo tritaškių taiklumas buvo 44 proc.

– Marko, kodėl nusprendei sugrįžti į „Žalgirį“?  – Zalgiris.lt paklausė kroato.

– Atsakymas yra paprastas: krepšinio miestas, geriausi sirgaliai, man jau pažįstamas klubas ir dauguma žaidėjų. Tai buvo labai lengvas sprendimas. Turėjau pasiūlymų iš Rusijos, Ispanijos ir iš kitų valstybių, bet atsiradus galimybei vėl žaisti „Žalgiryje“, daugiau nebegalvojau ir nusprendžiau grįžti.

– Kokie prisiminimai tau yra likę iš dviejų Kaune praleistų sezonų?

– Buvo daug puikių akimirkų, bet kulminacija – komandos sutikimas Kaune, Rotušės aikštėje, grįžus iš Vilniaus, kai tapome Lietuvos čempionais. Tai buvo trečiasis trofėjus tą sezoną ir, kai iš Rotušės balkono išvydome tūkstantinę minią, man užgniaužė kvapą. Emocijos, kurias tada patyriau, yra kol kas ryškiausias prisiminimas iš mano karjeros. Tai tikrai visada liks mano atmintyje.

– Ar rungtyniaudamas Kazanėje palaikėte ryšius su žalgiriečiais?

– Taip, ypač su Mantu Kalniečiu. Planavau atvykti į jo vestuves, bet turėjau įsipareigojimų nacionalinei rinktinei. Tačiau jis atvyko į mano vestuves ir yra vienas geriausių mano draugų. Taip pat iki šiol bendrauju su aistruoliais iš „Žaliosios mirties“ klubo. Šis bendravimas tiesiog negalėjo nutrūkti, nes Kaune praleidau du geriausius savo gyvenimo metus.

– Tavo emocijos tiesiog liedavosi senutėlėje Kauno sporto halėje. Ar būsi toks pats naujojoje „Žalgirio“ arenoje?

– Nemanau, kad aš pasikeičiau. Sporto halę visada atsiminsiu. Tai – krepšinio istorijos dalis, kurioje „Žalgiris“ pasiekė daug puikių pergalių. Halė turėjo savo sielą. Tikiuosi, kad ir naujajai arenai pavyks įgauti panašią dvasią. Tam reikia, kad „Žalgirio“ arena visada būtų pilnutėlė. Ji daug didesnė, todėl negali būti puspilnė, kad pasiektume halės lygį. „Žalgirio“ arena turi būti sausakimša! Tikiu, kad savo žaidimu prikviesime daug žmonių į ją ir joje iškovosime daug naujų pergalių.

– Kaip vertini „Žalgirio“ sudėtį? Ar žinai visas tarpsezonio naujienas?

– Taip, domiuosi viskuo, kas vyksta „Žalgiryje“. Tai bus labai pajėgus kolektyvas su daug talentingų žaidėjų. Žinoma, viską turėsime įrodyti aikštėje. Turime tinkamai pasiruošti Eurolygos sezonui. Žiūrint į sudėtį, patekti į aštuntuką būtų minimalus tikslas.

– Kaip sekasi su Kroatijos nacionaline rinktine ruoštis Europos čempionatui?

– Manau, esame pasiruošę. Mūsų tikslas – patekti į ketvirtfinalį ir tikimės, kad jame Lietuva nebus mūsų varžovė. Aš pasiruošimo metu buvau patyręs smulkių traumų, bet dabar viskas gerai. Labai džiaugiuosi, kad Europos čempionatas vyks Lietuvoje.

Paulius Motiejūnas, Kauno „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius:

„Derybos su M.Popovičiumi šiek tiek užsitęsė. Su žaidėju pradėjome derėtis gana anksti, tačiau dar nežinojome, kad pavyks sukirsti rankomis su Ty Lawsonu. Sudarėme sutartį su amerikiečiu, tačiau ryšių su kroatu taip pat nenutraukėme. Iš Marko visuomet jautėme, kad jis nori atstovauti mūsų komandai. Galiausiai pavyko pasirašyti sutartį ir su juo. Šiuo metu „Žalgiryje“ daug gynėjų. Kurie iš jų bus bandomi įžaidėjų pozicijose, o kurie dažniau bus atakuojantys gynėjai, spręs komandos vyriausiasis treneris I.Zouras. Be to, kol kas neaišku, kiek truks NBA lokautas. Jam pasibaigus, T.Lawsonas išvyks, tad tokiu atveju M.Popovičius būtų ypač naudingas. Be to, niekas neapdraustas nuo traumų, sezonas juk labai ilgas. Nesakau, kad komandos komplektacija jau baigta. Esame patenkinti sudėtimi, manau, kad visos grandys yra stiprios, tačiau jeigu bus toks pats atvejis, kaip su Marko, kai ir jis norėjo žaisti, ir mes norėjome susigrąžinti savo žmogų, tai tikrai derėsimės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius