Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 03 23

Sergio Scariolo Ispanijos rinktinėje nori matyti natūralizuotą krepšininką iš Kongo

Europos krepšinio čempionate Lietuvoje Ispanijos rinktinėje gali rungtyniauti NBA Oklahomos „Thunder“ krepšininkas Serge Ibaka iš Kongo. Ispanijos nacionalinės krepšinio rinktinės treneris Sergio Scariolo išreiškė viltį, kad jaunoji krepšinio žvaigždė dar iki čempionato pradžios spės susitvarkyti visus dokumentus ir gaus Ispanijos pilietybę, rašo Marca.com.
Serge Ibaka gali atvykti į Lietuvą
Serge Ibaka gali atvykti į Lietuvą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ibaka Ispanijos pilietybę turėtų gauti iki Europos pirmenybių Lietuvoje. Žinoma, jis yra tik vienas iš 18-20 kandidatų šių metų rinktinėje“, – teigė S.Scariolo.

Strategas patvirtino, kad dokumentai netrukus bus sutvarkyti ir jis nemato jokios problemos, kad Ispanijos garbę gins ne šioje šalyje gimęs krepšininkas.

„Kasmet nauji sportininkai priima Ispanijos pilietybę, tarp jų ir krepšininkai. Bradas Olesonas ir Nikola Mirotičius negimė Ispanijoje, tačiau jie parodė savo entuziazmą ir norą atstovauti Ispanijai. Tokie žaidėjai turi turėti tokias pat sąlygas, kaip ir kiti krepšininkai“, -dėstė S.Scariolo.

„Kol kas galiu pasakyti, kad rinktinėje bus naujovių. Dabar lauksime kol baigsis sezonas ir tuomet matysime, kurie krepšininkai yra labiausiai pasiruošę startui čempionate.“

21-erių Serge Ibaka į Ispaniją atvyko 2006-aisiais ir žaidė ACB lygoje. 2008 m. Konge gimęs krepšininkas 24-uoju šaukimu buvo pakviestas į Oklahomos „Thunder“ ekipą ir tapo ne tik vienu iš jauniausių žaidėjų pakviestų NBA naujokų biržoje, bet ir pirmuoju savo šalies atstovu NBA.

S.Ibakos brolis taip pat žaidžia krepšinį ir rungtyniauja Ispanijoje, o pats „Thunder“ puolėjas tikina, kad Kongas yra jo praeitis. „Mano svajonė atstovauti Ispanijos nacionalinei krepšinio rinktinei. Ši šalis man atvėrė daug galimybių ir aš noriu jai grąžinti skolą. Oklahoma yra mano darbo vieta, o Ispanija – mano tikrieji namai“, - teigė S.Ibaka.

Šį sezoną NBA čempionate S.Ibaka vidutiniškai pelno 9.5 taško, atkovoja po 6.9 kamuolio ir blokuoja vidutiniškai po du metimus per rungtynes. 
 

VIDEO: Serge Ibaka Jumps from the Foul Line

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius