Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 16

Olimpinės krepšinio atrankos mįslė: Lietuvoje sąlygos geresnės, bet makedonų kišenės – gilesnės

Makedonai neriasi iš kailio, kad olimpinė vyrų krepšinio atranka kitąmet vyktų jų šalyje. Lietuvių, taip pat pretenduojančių į šį turnyrą, makedonų argumentai negąsdina, išskyrus vieną – pinigus.
Makedonijos krepšinio gerbėjas
Makedonijos krepšinio gerbėjas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atrankos turnyro šeimininkų ieškanti FIBA lanko šalis pretendentes. Pirmiausia užsukę į Lietuvą, inspektoriai apžiūrėjo ir pagrindinę mūsų šalies konkurente vadinamą Makedoniją. Pastarieji, niekada neorganizavę jokio panašaus lygio sporto turnyro, giriasi svečiams palikę neišdildomą įspūdį.

„Parodėme tikrąsias Makedonijos galimybes ir sugebėjimus, kurie yra labai aukšto lygio. Tokio, kuris tenkina FIBA lūkesčius, keliamus būsimo turnyro organizatoriams. Esame labai laimingi, kad FIBA komisija iš Makedonijos išvyko su puikiais įspūdžiais“, – džiaugėsi Makedonijos krepšinio federacijos (MKF) prezidentas Danielis Dimevskis.

Mes daugiau 3 mln. nesumokėsime niekaip, o makedonai... – sakė M.Balčiūnas.

„Techniniai aspektai atitinka reikalaujamus ir yra aukšto lygio“, – per dvi dienas apžiūrėjęs Makedonijos sostinę Skopję ir 2008-aisiais pastatytus Boriso Trajkovskio sporto rūmus, talpinančius 10 tūkst. žiūrovų, pareiškė FIBA varžybų direktorius Predragas Bogosavljevas.

Koziris – pinigai

Lietuvių tokie konkurentų argumentai negąsdina. „Vienintelis jų pliusas yra pinigai, nes juos skiria vyriausybė. Visur kitur neabejotinai pranašesni esame mes. Čia jau klausimas FIBA'i, ką ji nori rinktis“, – antradienį 15min.lt sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Jis nesureikšmino ir džiugių makedonų nuotaikų. „Girtis galima kuo tik nori. Tai – subjektyvu, – nesijaudino M.Balčiūnas. – FIBA atstovai Lietuvoje rado viską, ką norėjo. Atrankos turnyrą galėtume pradėti, kad ir rytoj. Tuo viskas pasakyta.“

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mindaugas Balčiūnas
Mindaugas Balčiūnas

Visgi vienas LKF vadovų pripažino, jog konkuruoti su makedonais pinigais – nerealu. „Nustatytas 3 mln. (eurų, – aut. past.) mokestis yra tik minimumas. Galima aukoti tiek, kiek nori. Mes daugiau 3 mln. nesumokėsime niekaip, o makedonai... žinot, vyriausybė (Makedonijos, – aut. past.) turi platesnes galimybes nei federacija“, – neslėpė M.Balčiūnas.

Išskyrė Lietuvą

Be Lietuvos ir Makedonijos organizuoti kitų metų liepos 2-8 dienomis vykstantį olimpinį vyrų krepšinio atrankos turnyrą dar pretenduoja Venesuela ir Angola.

„Mes suprantame, kad turime rimtus konkurentus, ypač Lietuvą, tačiau tikiu, jog vyriausybė, Skopjės miestas ir mes, krepšinio federacija, bendradarbiaudami galime suorganizuoti puikų turnyrą. Be to, tai būtų neįkainojama reklama Skopjei, Makedonijai“, – pridūrė MKF prezidentas D.Dimevskis.

Makedonams pasitikėjimo prideda ir pasaulinė internautų apklausa „Facebook“ tinkle, kurią rengia FIBA. Antradienio vakarą Makedonija buvo surinkusi daugiau nei 42 tūkst. balsų ir dviem tūkstančiais lenkė Lietuvą. Kitos dvi pretendentės – Venesuela ir Angola – kartu pelnė tik 1,5 tūkst. internautų simpatijų.

Kas organizuos turnyrą, FIBA apsispręs gruodžio 11 dieną. Atrankoje iš viso dalyvaus 12 rinktinių, o į kelialapius į 2012 metų Londono olimpiadą pelnys tik trys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius