-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 20

Oliveris Lafayette‘as: „Nesvarbu, kur žaidžiu – NBA, Eurolygoje, LKL – aš atiduodu visas jėgas“

Praėjusią savaitę Kauno „Žalgiris“ pratęsė savo pergalių seriją iki septynių, tačiau norint ir toliau nepajusti pralaimėjimo kartėlio, komanda turės itin pasistengti. Ketvirtadienį žalgiriečiai kausis su Atėnų „Panathinaikos“, kuriam atstovauja buvęs žalgirietis Jonas Mačiulis.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 NBA

Didelė atsakomybė šiame mače kris ant Oliverio Lafayette‘o pečių, nes jo laukia tiesioginė dvikova su vienais geriausių europiečių įžaidėjų – Dimitriu Diamantidžiu ir Roko Ukičiumi.

Pagrindiniu atakų organizatoriumi po Ibrahimo Jaabero pasitraukimo tapęs amerikietis žino, ką komandai dar reikia patobulinti, norint nugalėti graikus: „Turime pagerinti savo taiklumą, tačiau svarbiausia – apriboti priešininkų veiksmus puolime. Jei sustabdysime varžovų greitas atakas, neleisime vykdyti derinių, pergalė bus nesunkiai pasiekiama.“

– Rungtynės prieš Atėnų „Panathinaikos“ paskelbtos Eurolygos savaitės varžybomis. Didelis susidomėjimas  padidins norą laimėti? – O.Lafayette‘o paklausė jaunasis „Žalgirio“ žurnalistas Kasparas Steponavičius.

– Ne, mes kiekvienam mačui nusiteikiame vienodai, nesvarbu, žaidžiame Eurolygos ar LKL varžybose. Tiesiog stengsimės žaisti kietai, sunkiai dirbsime gynyboje ir, kaip visose rungtynėse, sieksime tik pergalės.

– Po to, kai ekipą paliko I.Jaaberas, tapote pagrindiniu įžaidėju. Būtent toks buvo jūsų tikslas, kai atvykote į „Žalgirį“?

– Kiekvienas žaidėjas siekia žaisti daug ir būti svarbia komandos dalimi. Ne išimtis ir aš. Tačiau nepamirškime ir Ado Juškevičiaus, jis taip pat puikus žaidėjas ir būtent su juo dabar dalinamės įžaidėjo pareigas.

– Esate vyresnis, turite sukaupęs nemažai patirties, pasidalinate ja su A.Juškevičiumi?

– Be abejo, tačiau nėra taip, jog tik aš jam patarinėčiau. Mes esame pakankamai skirtingi žaidėjai, todėl turime ko pasimokyti vienas iš kito.

– Per savo karjerą žaidėte viename NBA mače. Kaip apibūdintumėte tą karjeros momentą?

– Tai buvo tik eilinis mačas. Man nesvarbu, kurioje lygoje aš žaidžiu – NBA, Eurolygoje, LKL – aš atiduodu visas jėgas, todėl tos rungtynės tebuvo vienos iš daugelio.

– Rungtyniavote komandoje kartu su vienu geriausių pasaulio įžaidėjų – Rajonu Rondo. Ko iš jo pasimokėte?

– Bene svarbiausias dalykas, kurio iš jo išmokau – būti kantriam, neskubėti puolime, taip pat – išnaudoti priešininkų gynybos silpnąsias vietas ir atlikti metimus, kai jų reikia komandai.   

– Svajojate, kada nors sugrįžti į NBA?

– Taip, tai mano tikslas, tačiau rungtyniauti Eurolygoje man taip pat labai patinka.

– Kuris jaunasis žalgirietis, jūsų manymu, turi perspektyvų tapti NBA žaidėju?

– Mindaugas Kuzminskas. Jis aukštas, greitas, atletiškas – būtent tokių žaidėjų jie ieško.

– Nors su Robertu Javtoku sužaidėte vos tris mačus, tačiau derinį du prieš du kartu su juo jau atliekate nepriekaištingai. Puikiai jaučiate vienas kitą?

– Robertas – puikus aukštaūgis, gerai moka pasinaudoti savo kūnu, stato puikias užtvaras, todėl atsiveria erdvės po krepšiu. Jis mums itin padės ateityje, jam tiesiog reikia laiko, kad įsilietų į žaidybinį ritmą.

– Buvote išrinktas į LKL Žvaigždžių dienos rungtynių startinį penketą, tai pirmas kartas, kai dalyvausite tokiame mače?

– Taip, man dar niekada neteko dalyvauti panašiame renginyje, todėl tai bus puiki patirtis.

– Kaip ruošiatės sužavėti fanus tose varžybose, galbūt išvysime jūsų dėjimą?

– Nedaug teliko laukti ir jūs viską pamatysite (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius