Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 19

Į „Lietuvos rytą“ atvykęs Omaras Cookas: „Žinau, kad Lietuva – gera vieta krepšiniui“

Į Vilnių pirmadienį atvyko naujasis „Lietuvos ryto“ atakų organizatorius Omaras Cookas. 31 metų 186 cm ūgio amerikiečiui sostinėje numatytas reikšmingas vaidmuo – jis turės būti vienas lyderių.
Omaras Cookas
Omaras Cookas / „Caja Laboral“ klubo nuotr.

Į Vilnių pirmadienį atvyko naujasis „Lietuvos ryto“ atakų organizatorius Omaras Cookas. 31 metų 186 cm ūgio amerikiečiui sostinėje numatytas reikšmingas vaidmuo – jis turės būti vienas lyderių.

Malagos „Unicaja“, „Valencia“, Milano „Emporio Armani“ ir Vitorijos „Laboral Kutxa“ komandose įžaidėjui treneriai liepdavo koncentruotis į žaidimo organizavimą. „Lietuvos ryte“ O.Cookui gali tekti dažniau žiūrėti į krepšį.

„Tikrai galiu ir įmesti, – tvirtino „Lietuvos ryto“ naujokas. – Paskutinį kartą turėjau rinkti taškus prieš penkerius metus, kai atstovavau Belgrado „Crvena Zvezda“ komandai (tuometinėje ULEB taurėje O.Cookas vidutiniškai rinkdavo 15,2 taško ir atlikdavo 6,1 rezultatyvaus perdavimo, – aut. past.). Todėl esu pasiruošęs.“

Žaisti kaip Milane

2012-2013 metų sezoną O.Cookas pradėjo Milano „Emporio Armani“ ekipoje. Eurolygos reguliariajame sezone Juodkalnijos pilietybę turintis JAV krepšinio atstovas rungtyniavo patikimai – pelnydavo 7,3 taško (55 proc. dvit., 46 proc. trit.) ir atlikdavo po 5 rezultatyvius perdavimus.

Kai „Emporio Armani“ nepateko į „Top 16“ etapą, O.Cookas nusprendė tęsti kovą dėl vietos Eurolygos elite ir persikėlė į saulėtąją Ispaniją.

Tačiau „Laboral Kutxa“ gretose saulė nekepino taip, kaip jis tikėjosi – statistiniai rodikliai smuktelėjo iki vidutiniškai 4,4 taško ir 3,6 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Turėjau sunkumų pritampant Ispanijoje. Vilniuje noriu susigrąžinti tą krepšinio lygį, kokį demonstravau Milane. Tikiuosi, kad „Lietuvos ryte“ vėl žaisiu savąjį krepšinį“, – vylėsi O.Cookas.

Nenori palikti Eurolygos

Apie „Lietuvos rytą“ O.Cookas žino nedaug. Tiesa, Vitorijos ekipoje jis žaidė kartu su juodkalniečiu Milko Bjelica. Buvęs „Lietuvos ryto“ legionierius šiek tiek papasakojo apie Vilnių.

„Milko kalbėjo, kad Vilnius yra puikus miestas ir čia šaunu žaisti krepšinį. Pats žinau, kad Lietuva – gera vieta krepšiniui. Teko čia rungtyniauti keletą kartų ir atmosfera būdavo puiki“, – sakė O.Cookas.

Šią atmosferą O.Cookas su „Lietuvos rytu“ tikisi išnaudoti Eurolygos atrankos turnyre. Būtent Vilniuje aštuonios Europos komandos grumsis dėl vienintelio kelialapio į prestižinį Senojo žemyno turnyrą.

Amerikietis toli gražu nenusiteikęs kam nors užleisti pirmos vietos: „Eurolygoje žaidžiau pastaruosius 4-5 metus ir tikrai nenoriu iš jos trauktis. Labai gerai, kad žaisime namuose. Kai į Vilnių atvykdavau kaip „Lietuvos ryto“ varžovas, rungtyniauti „Siemens“ arenoje būdavo sudėtinga. Bet vien namų aikštės pranašumo neužteks – turime padirbėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius